İzmir’de TEKNOFEST heyecanı başladı!

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler ve daha fazlasıyla dolu bir program sunacak olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji...

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler ve daha fazlasıyla dolu bir program sunacak olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle düzenleniyor. Havacılık, uzay ve teknoloji alanında Türkiye'nin ilk ve tek festivali olan TEKNOFEST'in bu yılki üçüncü ve son ayağı, İzmir'de gerçekleşiyor.

Çiğli Havalimanı'nda düzenlenen festival, teknoloji meraklılarını ağırlamaya başladı. 'Milli Teknoloji Hamlesi' sloganıyla karşılanan TEKNOFEST İzmir, ziyaretçilere tamamen yerli ve milli Gökbey, Kızılelma, Hürjet, Anka ve birçok kara ve hava aracının nefes kesici gösterilerini izleme fırsatı sunuyor.

Ayrıca, teknoloji ve girişim yarışmaları, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgar tüneli ve simülasyon deneyim alanları gibi birçok etkinlik de meraklıları bekliyor. Müzikseverler ise 'Sahne Senin' etkinliği ile sahne deneyimi yaşama fırsatı bulacaklar.

ULAŞIMDA EK ÖNLEMLER

TEKNOFEST İzmir'e 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor ve bu nedenle ulaşımda da ek önlemler alındı. İZBAN ve ESHOT seferleri, Çiğli'deki festival alanına ulaşımı kolaylaştırmak için yeniden düzenlendi. Etkinliği takip etmek isteyenlerin toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri öneriliyor.

NASIL GİDİLECEK?

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir'de düzenlenecek olan TEKNOFEST etkinliğine katılmak isteyen ziyaretçilere ulaşım kolaylıkları sağlanıyor. İZBAN tren seferleri, Aliağa-Torbalı ve Torbalı-Aliağa hatlarında 12 dakikalık aralıklarla düzenlenecek.

Menemen istikametinden TEKNOFEST'e gitmek isteyenler için Ulukent İstasyonu'nda inerek, 220 numaralı Ulukent – TEKNOFEST Festival Alanı ESHOT ring otobüsleri kullanılabilir.

Alsancak istikametinden gelecek ziyaretçiler ise Egekent İstasyonu'nda inerek, 219 numaralı Egekent – TEKNOFEST Festival Alanı ESHOT ring otobüslerini tercih edebilirler.

Deniz yoluyla TEKNOFEST'e ulaşmayı düşünenler, Konak-Bostanlı deniz otobüsü hattı veya Alsancak-Bostanlı deniz otobüsü hattını kullanabilirler. Deniz otobüsüyle seyahat eden ziyaretçiler, Bostanlı İskelesi'nde inerek, 218 numaralı Bostanlı İskele – TEKNOFEST Festival Alanı ESHOT ring otobüsleriyle festival alanına kolayca ulaşabilirler.

ESHOT'un 218 numaralı Bostanlı İskele – TEKNOFEST Festival Alanı, 219 numaralı Egekent-TEKNOFEST Festival Alanı ve 220 numaralı Ulukent – TEKNOFEST Festival Alanı ring otobüsleri, festival alanına sürekli seferler düzenleyecek. Bu düzenlemelerle TEKNOFEST'e katılmak isteyen herkesin ulaşımı daha kolay hale getiriliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme