İzmir’de trafik rahatlatacak yatırımlar

İzmir'de yol gövdesinde kalan ve yüzde yüz uzlaşı ile kamulaştırılan binaların yıkımı hızla devam ediyor. Çalışmaları...

İzmir'de yol gövdesinde kalan ve yüzde yüz uzlaşı ile kamulaştırılan binaların yıkımı hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu müdahalenin bölgedeki önemli bir sorunu çözeceğini belirtti. Tugay, 'Bu bölgenin önemli sorunlarından biriydi. Gecikmeden müdahale ettik. Yıkım tamamlandığında yol genişleyecek, Karşıyaka trafiği nefes alacak. Kent genelinde ulaşım yatırımlarımız sürüyor' dedi.

DEMİRKÖPRÜ VE ŞEMİKLER TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik akışını rahatlatacak yatırımlarına devam ediyor. Birçok noktada yeni imar yolları açan belediye, Karşıyaka'nın Demirköprü ve Şemikler mahallelerinde ise imar planlarında yol gövdesinde kalan ve araç ile yaya trafiğini olumsuz etkileyen binaların yıkımına başladı. Bu kapsamda, yüzde yüz uzlaşıyla kamulaştırılan 9 taşınmazdan 8'i Karşıyaka Demirköprü 1671 Sokak'ta, 1'i ise Şemikler İZBAN Durağı karşısında bulunuyor.

BAŞKAN TUGAY ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yıkım çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye giderek, bürokratlardan bilgi aldı ve bölgedeki yurttaşlarla sohbet etti. Denetim sırasında Başkan Tugay'a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Zeki Yıldırım ve Çağatay Güç, Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı İsmail Mutaf, Fen İşleri Dairesi Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, Kamulaştırma Şube Müdürü Turan Dilek eşlik etti.

'ULAŞIM YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK'

Başkan Tugay, yıkım çalışmaları tamamlandığında bölgedeki trafiğin daha akıcı hale geleceğini vurguladı. Tugay, 'Karşıyaka için önemli iki yol hattı. Arkadaşlarımız 9 binanın kamulaştırmasını yaptı. Uzlaşmaya varılarak mülk sahiplerine ödemeleri yapıldı. Bu bölgeyi ve yaşanan sıkıntıyı yakından biliyorum. O yüzden gecikmeden müdahale ettiğimiz alanlardan birisi. Kentin dört bir yanına yeni imar yolları kazandırıyoruz. Karabağlar'da şu an bağlantı yolları açmak için ekiplerimiz çalışıyor' şeklinde konuştu.

YENİ İMAR YOLLARI AÇILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını daha da iyileştirmek amacıyla kentin dört bir yanında yeni imar yolları açmaya devam ediyor. Karabağlar'da bağlantı yolları açmak için çalışmalar sürerken, bu tür projelerin İzmir genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Başkan Tugay'ın liderliğinde gerçekleştirilen bu projeler, İzmir'in trafik sorunlarını hafifletmek ve vatandaşlara daha rahat bir ulaşım imkanı sunmak amacıyla hız kesmeden devam edecek.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme