İzmir'de üretime başlandı

Fabrikanın açılış törenine Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage,Seawind Dünya Başkanı Richard Ward, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yatırım...

Fabrikanın açılış törenine Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage,Seawind Dünya Başkanı Richard Ward, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yatırım Destekleri Genel Müdürü Zahid Tuncel, İZBAŞ Yönetim Kurulu Eyüp Sevimli ve çok sayıda davetli katıldı.

DENİZ VE RÜZGAR

Seawind Türkiye Yönetici Ortağı ve Genel Müdürü Kıvanç Kardeş; özel yaşamında kendisini bu yatırımla buluşturan dikkat çekici bir ayrıntıyı davetlilerle paylaştı.

Kızının adının Deniz, oğlunun adının Rüzgr, ailece sahip oldukları teknenin ise çocuklarının adlarından oluşan 'Seawind' olduğunu söyleyen Kardeş, 'Sayın Richard Ward ile doğum günlerimizin de aynı oluşu ve memleketim İzmir'de Seawind'i üretmek için buluşmamız, kaderlerimizin bizi birleştirdiğini gösteriyor' dedi.

Uzun bir yolculuğun başında olduklarını belirten Kardeş, Türkiye'de istihdam ve katma değer sağlamak gibi önemli misyonları bulunduğuna dikkat çekti.

AKDENİZ HEDEFİ

Hedeflerinin üretim kapasitesini artırarak, Saewind'in yeni modellerinin üretimini de Türkiye'de gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Kıvanç Kardeş, 'Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bu tesiste dünyanın en güzel performans gezi katamaranlarından birini üreteceğiz. Önce hayal kurduk, sonra hayallerimizin peşinden koştuk. Umuyorum ilerleyen yıllarda Ege ve Akdeniz sularında yüzlerce Seawindkatamaranı yelken yaparken göreceksiniz.' dedi.

 AVRUPA YOLU

Seawind'in hızlı büyüyen bir şirket olduğu bilgisini veren Ward, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Pazarımızı dünya çapında genişletmek istiyoruz. Şu anda Amerika ve Avustralya pazarları bizim için çok önemli. İzmir'de kurduğumuz yeni tesisimiz ile birlikte artık Avrupa'yı da en önemli pazarlarımızdan biri olarak görüyoruz. 2024 yılında toplam 18 tekne üreterek suya indirmeyi planlıyoruz.'

Haber Bülteni

Bakmadan Geçme