İzmir'e her yaz gelen misafir: Lağım kokusu

İzmir ile özdeşleşen kötü koku, dün yeniden ortaya çıktı. İzmirliler yıllardan beri bir türlü giderilemeyen kokudan...

TAKİP ET

İzmir ile özdeşleşen kötü koku, dün yeniden ortaya çıktı. İzmirliler yıllardan beri bir türlü giderilemeyen kokudan şikayetçi olurken, bu senenin yazını da 'lağım kokusu' eşliğinde geçirme ihtimalinden endişeliler. İzmir'de yıllardır bir çözüm bulunamayan 'lağım kokusu' dün yine ortaya çıktı. İzmirliler çeşitli sosyal medya mecralarından yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, kokudan şikayetçi olurken, İZSU kokuya gerekçe olarak havaların ısınmasını gösterdi.

SOSYAL MEDYA YIKILDI

İzmirliler kokunun nasıl olup da yıllardır giderilemediğini merak ederken, çareyi tepkilerini sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmakta buldular. Şehrin pek çok noktasından yapılan paylaşımlarda Büyükşehir Belediyesine kokunun kaynağı, neden giderilemediği gibi sorular soruldu. Saatler için yüzlerce paylaşım yapan İzmir halkı, işlerine, okullarına giderken böyle bir kokuya maruz kalmak istemediklerini ifade etti. Sosyal medya üzerinde zaman zaman tartışmalar da yaşanırken taraflardan bir kısmı 'şehrin kokmadığını', bir kısmı ise 'koktuğunu' savundu.

İZSU'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, İZSU'dan yapılan açıklama, Büyükşehir Belediyesi nezdinde de kokunun kabul edildiği sonucunu doğurdu. İZSU açıklamasında, birleşik sistemlerin mevsim şartlarından etkilendiğini öne sürerek, kokunun kaynağının teknik problemler olduğunu ifade ederek, rüzgarsız havanın da bir başka etken olduğunu vurguladı. İZSU,'Koku probleminin temelinde yatan sebeplerden bir birleşik sistem olarak çalışan atıksu altyapısının mevsimsel şartlarından etkilenmesi olarak tespit edildi.' ifadelerini kullandı.

TELEFONLAR SUSMADI

Havaların ısınmasıyla birlikte nem oranı da artarken son günlerde İzmir'de rüzgarsız durgun hava kendisini göstermeye başladı. Mevsimsel şartlar nedeniyle kent genelinde bazı bölgelerde koku sorunu ortaya çıktı. Vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşeri İletişim Merkezi (HİM) ve İZSU Genel Müdürlüğü'ne durumu bildirdi. Şikayetlerin artmasına neden olan koku özellikle deniz ile dere ağızlarının birleştiği noktalardaki çalışmalar nedeniyle arttı. İZSU'dan yapılan açıklamada, kokuyu gidermek için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bakmadan Geçme