İzmirli dağcılardan �’üncü yılda 100 zirve’

Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü, Cumhuriyet’in 100. yılını taçlandırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.  İzmirli...

TAKİP ET

Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü, Cumhuriyet'in 100. yılını taçlandırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.  İzmirli Dağcılar, '100. YILDA 100 ZİRVE' projesi kapsamında Ocak ayından bu yana Türkiye genelinde tırmanışlar gerçekleştirerek 100 zirve yaptı. Zirve yapan dağcılardan oluşan ekip 3 Kasım'da Anıtkabir'i ziyaret edip Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu. Ardından da zirvelerden alınan vatan toprakları Ankara Polatlı'daki şehitlikte yatan şehitlerimizin kabirlerine tevdi edildi.  Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Orhan Kozan, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında zirve yapılan dağlardan alınan vatan topraklarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizle buluşturmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

100 ZİRVEDEN ALINAN TOPRAKLAR ŞEHİTLİĞE GÖTÜRÜLDÜ

Merkezi İzmir'de bulunan Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü, Cumhuriyetimiz'in kuruluşunun 100. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. '100.YILDA 100 ZİRVE' projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki dağlara zirve tırmanışı gerçekleştiren İzmirli sporcular, buralardan aldıkları vatan topraklarını Anıtkabir Ziyaretinin ardından Polatlı'daki şehitlikte vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlerle buluşturdu.

'HEDEFİMİZİ AŞARAK 147 ZİRVE YAPTIK'

Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Orhan Kozan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümünde böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atmış olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Yola çıkarken Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde 100 zirve hedeflediklerini belirten Kozan şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyeti dağcılık sporuna yakışır bir şekilde dağlarda kutlamanın farkındalığı ile '100. Yıla 100 Zirve' yakışır diye düşündük. Her ne kadar 100 zirve olarak planlama yapmış olsak da hedefimizi aşarak 147 zirveye ulaştık. Türkiye'deki zirvelerin yanı sıra Ocak ayından bu yana Moğolistan'dan Kafkas Dağlarına, Kırgızistan'da Peak Lenin'den İran Elbruz, Savalan ve Kamal dağları ile Üsküp Vodno dağına kadar gerçekleştirdiğimiz zirvelerle ay yıldızlı bayrağımızı gururla yurtdışında da dalgalandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bu zirvelerden aldığımız vatan topraklarını zirve yapan sporcularımızla birlikte 3 Kasım'da önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna taşıdık. Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulunduk. Ardından da 4 Kasım Cumartesi günü zirvelerden aldığımız vatan topraklarını Ankara Polatlı'da, dualar eşliğinde ülkesi uğruna gözünü kırpmadan şehit düşen vatan evlatlarının kabirlerine tevdi ettik. Bu projeyi ben ve tüm kulüp sporcularımız, çocuklarımıza bırakacağımız önemli ve anlamlı bir miras olarak görüyoruz. Yaşasın Cumhuriyet.

Kulüp Başkanı Orhan Kozan'ın Anıtkabir Şeref Defterine yazmış olduğu yazı ise şu şekilde:

'Aziz Atatürk'üm,

Cumhuriyet'in 100. yılında bir kez daha yeni yol arkadaşlarımızla huzurundayız.

Cumhuriyet'in 100. yılında Türk yurdunun 100 farklı zirvelerinden aldığımız Vatan Toprakları ile huzurundayız.

'Ya İstiklal Ya Ölüm' sloganı ile çıktığın kutlu mücadelende, öngörü ve kararlılığın sayesinde, yok oluştan yeniden varoluşa, yepyeni bir ruhla kurduğun Yeni Türk devletinin, Cumhuriyet'in çocukları olarak huzurundayız.

Aziz Atatürk'üm,

Nutuk adlı eserinde;

'Ben 1919 senesi içinde Samsun'a çıktığım gün elimde maddi bir kuvvet yoktu.

Yalnız büyük Türk Milleti'nin asaletinden doğan ve vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.

İşte ben bu milli kuvvete, bu Türk Milleti'ne güvenerek işe başladım.' diyordun.

Bizler, eserinin 100. yılını kutlarken senin güvenin ile emanetine sahip çıkmaya ve senin aydınlığında yürümeye devam ediyoruz.

Kurduğun Cumhuriyet'in 100. yılı kutlu olsun.

Vatan sana minnettardır. Manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme