İzmirli kadınlar seslerini yükseltti: Kırık saçlar özgürlüğe yürüdü

CHP İzmir İl Kadın Kolları'nın düzenlediği 'Kırık Saçlara Özgürlüğe Yürüyor' etkinliği Efes Selçuk'ta coşkulu bir kalabalıkla başladı.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, 11 gün boyunca gerçekleştirilecek.

Yürüyüş, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun'un basın açıklamalarıyla başladı. Kadın cinayetlerine ve şiddete karşı duruşlarını bir kez daha vurgulayan Sengel, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekerek, “Yaşasın Kadınlar” demeye devam edeceklerini belirtti.

SİYAH GİYİNDİLER

Yürüyüşe siyah giysilerle katılan kadınlar, üzerinde “Güç Sende” ve “Devrim Kadının Ayak İzinde” yazan mesajlarla seslerini duyurdu. Efes Selçuk sokaklarını dolduran kadınların alkışlarıyla destek verdi. Etkinlikte taşınan pankartlar ve çalınan düdükler, kadınların kararlı duruşunu simgelerken, genel kesiminden dikkat edilmesine dikkat edildi.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET SON BULANA KADAR BURADAYIZ"

Yürüyüşten önce bir konuşma yapan Filiz Ceritoğlu Sengel, İstanbul Sözleşmesi'nin yaşatmak için büyük bir sürdürülebilir olduğunu vurguladı. Kadın haklarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Sengel, “Eril zihniyete karşı mücadelemiz devam edecek. Biz, kadına yönelik şiddet son bulana kadar buradayız” dedi.

Ayrıca, geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde AK Partili bir üyenin kadın cinayetleri hakkında kullandığı sözlere de sert tepki gösterildi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun da yaptığı basın açıklamasında, kadın cinayetlerindeki artışa ve caydırıcı cezaların uzamasına dikkat çekti. "Bugün, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı sesimizi yükseltiyoruz" diyen Kurun, 2024'ün ilk 9 yerinde 315 kadının erkekler tarafından katledildiğini hatırlattı. İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde harcandığını bir kez daha vurguladı.

YÜRÜYÜŞ BEYAZ BALONLARLA SON BULDU

Etkinliğin sonunda kadınlar Atatürk Anıtı'na ayrıldı, öldürülen kadınların temsilen beyaz balonları gökyüzüne bırakıldı. Bu anlamlı eylem, İstanbul Sözleşmesi'nin yaşatılması için verilen mücadelenin güçlü bir sembolü olarak hafızalara kazındı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme