İzmirli Nehir Tayland'da ülkemizi temsil edecek

İspanya Valensiya Politeknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitimine devam eden İzmirli Nehir Akansu, Uluslararası Viyola Kongresi’nde ülkemizi temsil edecek.

TAKİP ET

İzmirli Nehir Akansu. 11'li yaşlarında keman çalmaya başladı. Eğitimini İzmir Güzel Sanatlar Lisesi'nde aldı. Akansu, daha sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı kazandı. Erasmus ile Avrupa'nın önde gelen okullarından Budapeşte Franz Liszt Müzik Akademisi´nde son sınıfı okudu. Orkestra Akademi Bursu ile Santiago de Compostela'daki Galicya Filarmoni Orkestrası'nda staj gördü. İsmini İzmir başta olmak üzere Türkiye'de duyuran Akansu, İspanya Valensiya Politeknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde, doktora tez savunma aşamasında.

12 yıldır yurtdışında yaşayan Akansu, ülkemizi Tayland'da 48'incisi gerçekleşecek Viyola Kongresi ve Festivali'nde temsil edecek. Akansu'nun sunduğu iki projesi de kabul görürken; biri disiplinler arası viyola, piyano, modern dans ve görsel sanatın buluştuğu bir beste diğeri ise caz doğaçlama üzerine yapacağı bir çalıştay olacak.

Sıla ARABACIOĞLU-ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme