İzmirliler dikkat belediye işçileri greve çıkıyor: Bornova, Bayraklı, Buca...

DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı, İzmir'de ilçe belediyeler ile yapılan toplu iş sözleşmes, görüşmelerinin tıkanması nedeniyle greve çıkma kararı aldıklarını söyledi.

İzmir'in pek çok ilçe belediyesinde toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okurken, sendikanın ilçe başkanları ile işçiler de açıklamada hazır bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurduğu Sodem-Sen'e tepki gösteren Memiş Sarı, yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını bazı belediyelerle ücret görüşme noktlarına gelinemediğini, bazı belediyelerin ise çok düşük ücretler teklif ettiğini söyledi.

HANGİ BELEDİYELERDE İŞÇİLER GREVE ÇIKACAK?

Sarı, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak "Herkesi aynı kefeye sokmaya çalışan emeği, mücadeleyi yok sayan SODEM-SEN yetkili kurullarına ve belediye başkanlarına grev davullarının belediyelerin önünde çalınmasını istemiyorsanız aracıları aradan çıkartıp Toplu Sözleşmelerin başına belediye başkanlarını davet ediyoruz. Çünkü işçiler bu kenti yönetsin diye belediye başkanlarına oy verdi, ve belediye başkanlarını masaya davet ediyoruz. Aksi takdirde 21 Ekim itibariyle başta Bornova olmak üzere Buca, Dikili, Çeşme, Bayraklı, İz-faş, Foça, Urla, Beydağ Belediyelerinde grev ilan kararlarını asıp 11 Kasım'da Bornova Belediyesi'nden başlamak üzere yukarıda belirtilen belediyelerde birer gün arayla greve çıkıyoruz" dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme