İzmirliler zafer yürüyüşü'nde buluştu

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, Türk ordusunun 9 Eylül 1922'de İzmir'e giriş yaptığı güzergah üzerinde düzenlenen Zafer Yürüyüşü ile coşkuyla kutlandı.

Yürüyüş, Basmane Karakolu önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Zafer Yürüyüşü, geniş bir katılımcı grubunu bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra, CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ve binlerce İzmirli yürüyüşte yer aldı.

Dr. Cemil Tugay'ın Açıklamaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınan 350 metre uzunluğundaki Atatürk posteri eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden ilerledi. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'na varıldığında büyük bir coşkuyla sona erdi. Marşlar eşliğinde gerçekleşen kortejde vatandaşlar alkışlarla katılım sağladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Çok güzel bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Duygularımızı paylaşıyoruz ve 102 yıl önceki büyük zaferin gururunu hala yaşıyoruz. Etkinliklerimiz gün boyunca sürecek ve bu yürüyüş bir başlangıçtır.”

Ata'ya Çelenk Sunuldu

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay katıldı. Gün boyunca devam eden kutlamalar, İzmir'in kurtuluşunun coşkusunu ve gururunu yaşatmaya devam etti.

Bakmadan Geçme