İZSU, 200 köye ulaştı
İZSU ekipleri, 203 teknik personel, 72 araç ve iş makinesi ile deprem bölgesinde görev yapıyor. Ekipler kent merkezlerinin yanı sıra 200'e yakın köye ulaştı.
Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından tüm birimlerini ve imknlarını seferber eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, büyük bir dayanışma örneği gösteriyor. Afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım TIR'ları ve destek ekipleri sırayla deprem bölgesine ulaşıyor. Yardımların ihtiyaç olan her noktaya sağlıklı şekilde dağıtımı için özenle çalışan destek ekiplerinin yanı sıra teknik ekipler Hatay'ın altyapısında oluşan sorunların giderilmesi için kesintisiz çalışıyor.
Tankerle dağıtım
Depremin 102'nci saatinde Hatay'da yer alan Melek Apartmanı'ndan Yusuf Şahin adlı bir yurttaşı enkaz altından kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, içme suyu ihtiyacının karşılanmasında büyük zorluk çekilen deprem bölgesindeki çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Su verilemeyen bölgelerde acil ihtiyacı karşılamak için tankerle su dağıtımı yapan ekipler, HATSU ekipleriyle koordineli bir şekilde bölgedeki altyapı hatlarında hasar tespit ve onarım çalışmaları da yürütüyor.
Arızalar giderildi
Su iletilemeyen ilçelerde yapılan altyapı hasar tespitinin ardından bakım – onarım çalışmalarıyla içme suyu sağlanmasına destek veren İZSU ekipleri, şu ana kadar İskenderun'un içme suyu depo ve kuyularında deprem kaynaklı oluşan arızaları da giderdi. HATSU ekipleriyle yürütülen çalışmalar kapsamında dezenfeksiyon sistemleri devreye alınarak bölgelere yeniden temiz ve sağlıklı su vermeye başlandı. Çalışmalar kapsamında, İskenderun'un suyunun % 25'ini karşılayan ve depremde zarar gören pompa kuyu istasyonu İZSU ekipleri tarafından güvenli bir şekilde onarıldı. Mevcut kurulu gaz klor sistemleri depremde hasar gören, 400 Evler Bölgesi Terfi İstasyonu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Orhantepe Pompa Terfi İstasyonunda yapılan çalışmalarda ise hasar gören sistemler devre dışı bırakılarak yeni sıvı klor dozaj sistemi montajı yapıldı ve istasyonlar tekrar devreye alındı.
Karaağaç su deposunda bulunan klorlama sisteminin kontrolleri ve gerekli ayarları yapıldı, sistemin güvenli şekilde çalışması sağlandı.
İskenderun'un Karaağaç mahallesinde su tankerlerinin dolum yaparak ihtiyaç olan mahallelere dağıtım yaptığı ve Karaağaç mahallesinin içme suyunu karşılayan kuyu üzerine de dezenfeksiyon sistemi kurulumu yapıldı. Yapılan çalışmalarla İsmet İnönü, Şahin Tepesi, Orhantepe, Akçay ve Karaağaç mahallelerine yeniden temiz ve sağlıklı içme suyu sağlandı.
Çadırkentte hijyen sağlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla bölgenin en öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununa çözüm getirmek için de seferberlik başlatıldı. Hatay'da depremzedelerin barınma ihtiyacını çözmek için EXPO yolu üzerinde çadır kent oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün alana ulaşan teknik kadrosu, sağlıklı bir yaşam alanının oluşması için bölgenin su altyapısı çalışmalarını tamamladı. Ayrıca alana ihtiyacı karşılayacak sayıda mobil tuvalet kurulumu yapıldı.
Uzun soluklu iş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesinde sürdürdüğü çalışmalar ve oluşturacağı koordinasyon merkezleri hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 500 belediye personelinin deprem bölgesinde görev yaptığını dile getiren Başkan Tunç Soyer, 'Hatay'da içme suyu yok. İZSU ekipleri, orada çalışıyor. Şehir idaresi içme suyu veremiyor. Ekiplerimiz altyapının bakım onarımı ve içme suyu ihtiyacının karşılanması için çalışıyor. Bu mesele bir iki günlük bir mesele değil. Önümüzde uzun bir yol var. İzmir olarak biz belirlediğimiz 4 noktada üs kurmaya karar verdik. Hatay, Adıyaman, Maraş ve Osmaniye'ye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerini taşıyacağız. İZSU, Fen İşleri, Eşrefpaşa Hastanesi burada ne yapıyorsa 4 şehirde de onu yapacak. Vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek hızlı bir şekilde yerinde çözeceğiz' diye konuştu.
HABER MERKEZİ