Büyükşehir’in Çukuru Kemeraltı’nı teslim aldı

Yeni İzmir Gazetesi’nden Pelin Yeşil’in haberine göre, Kemeraltı Kızlarağası Hanı önünde Büyükşehir tarafından yapılan çalışmaların yavaş...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Pelin Yeşil'in haberine göre, Kemeraltı Kızlarağası Hanı önünde Büyükşehir tarafından yapılan çalışmaların yavaş ilerlemesi çevre esnafını isyan ettirdi.

Çalışmalar öncesi kendilerinin bilgilendirildiğini ancak çalışmaların ne kadar süreceğini bilmediklerini belirten Kızlarağası Hanı İdari İşler Müdürü Recep Ataman, 'Bu çalışma Kemeraltı'nda yaklaşık iki aydır devam ediyor. Han kapısının önünde bulunan büyük oyuk ise yaklaşık üç haftadır var. Çalışma başladı fakat hayat devam ediyor. Bu durum da esnafı rahatsız ediyor çünkü oyuk müşterilerin yol güzergahında bulunuyor. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesinden dolayı yapılan çalışma toprakla bir günde kapatıldı' dedi.

Recep Ataman

Tekrar açılan oyuktan içme suyunun aktığını iddia eden Ataman, 'Sürekli akan su binaların da temellerine gidiyor. Bununla beraber açılan oyuk turistlerin gelmeye başladığı dönemde olduğu için çalışmalar hızlandırılmalı ve delik kapatılmalı. Çünkü şu an çalışmalar yavaş ilerlemekte' diye konuştu.

Tüm İşletmeler Sıkıntıda

Açılan oyuk çevre esnafını da olumsuz yönde etkiledi. Esnaf, rahatsızlığını belediyeye ilettiklerini ama herhangi bir geri dönüş alamadıklarını söyledi. Esnaf, çalışmaların herhangi bir sistemle yürümediğini bu yüzden de tamamlanamadığını iddia etti. Esnaf Maşuk Baği, 'Yapılan çalışmalardan dolayı kiramızı ödeyemeyecek duruma geldik. Çünkü yapılan çalışmalar müşterilerin mağazaya ulaşmasına zorluk çıkartıyor. Belediye düzenli olarak bu konu ile ilgilenmiyor. Çalışmalar ara verilerek devam ettiriliyor. Bu konuda mağduruz yetkili kişilere şikyet oluşturduk ama henüz bir geri dönüş almadık. Çok fazla toz oluyor bu da yaptığımız işi engelliyor. Sadece benim işletmem değil diğer işletmeler de çok sıkıntı yaşıyorlar. Çalışmada kullanılacak olan beton borular işletmelerin önüne konuyor böyle olunca gelen müşteriler içeri bile giremiyorlar' şeklinde konuştu.

Maşuk Baği

Çevrede esnafı ve yönetim bu konu hakkında rahatsızlıklarını dile getirerek en kısa sürede bu çalışmanın sonuca ulaşması gerektiğini istediler. Yapılan şikayetler sonuca ulaşmazken belediyeden esnafa çalışmanın bitiş süresi hakkında hala bir bilgilendirme yapılmadı.

Bakmadan Geçme