İZSU'dan Konak ve Bayraklı'da 30 yıllık altyapı atılımı

İZSU Genel Müdürlüğü, Konak ve Bayraklı ilçelerinde toplamda 5 mahalleyi kapsayacak olan altyapı çalışmalarıyla ilgili Paydaş Katılımı ve Halkın Bilgilendirmesi Toplantısı düzenledi.

Dünya Bankası'ndan kredi alan İZSU Konak'ta Umurbey mahallesinde, Halkapınar'da, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı'da Adalet Mahallesi'nde yağmur suyu ayrıştırma ve kanalizasyon altyapı projesi için ihaleye çıkacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda proje ile ilgili detayları paylaşan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, "Bu proje TEWFER kapsamında hayata geçen bir proje. Projenin kapsadığı alan ise Konak'ın aslında kadim diyebileceğimiz yerleri ile Bayraklı'nın Adalet Mahallesi. Bu bölge, yeni yapıların inşa edildiği bir bölge” dedi.

"ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI İLE VATANDAŞI BİLGİLENDİRECEĞİZ"

Projenin 18 ayda tamamlanacağını belirten Erdoğan, "Bu yapılarda birçok vatandaşımız yaşıyor. Bu da bizim kanalizasyon yükümüzü artırıyor. Bu nedenle, öncelikle bu bölgeyi ele aldık. Lot1 olarak ele aldık ve devamında Konak'ın kalan kısımları ve Karabağlar'ın da önemli kısımlarında projemiz gerçekleşecek. İnşaat süresi 18 ay, yaklaşık 30 yıllık bir ömrü olacak. Mahallelinin bu inşaat sürecinde çevresel etkisini en aza indirmek için bir araya gelmemiz gerekti. Bir okulun dağılma saati, bir apartmanın zemin suyunun kanala deşarjını bu toplantılarda öğrenebiliyoruz. Projeler sadece sayılardan değil insanlardan gelen bilgiler sayesinde çok daha kalıcı şekilde hayata geçirilebiliyor. Şeffaf yönetim anlayışı gereği süreç boyunca vatandaşı da bilgilendireceğiz. Bu projeyle ilgili yapım ihalesine önümüzdeki ay çıkacağız" dedi.

"İZMİR, TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ"

Proje danışmanı Öner Akden ise projenin inşaası kapsamınd ahayatın olağan akışının olumsuz etkileneceğini anacak bu olumsuzluğu en aza indireceklerini belirterek, "Bu proje çizgisel bir hat üzerinde yapılacağından, projenin inşası sırasında yaşanabilecek toz, gürültü gibi olumsuz etkilerin geçici olacağını düşünüyoruz ve bazı çalışmalarla da etkileri minimal düzeye indirmeyi planlıyoruz. Sahada bu çalışmaların Dünya Bankası standartlarında gerçekleştirilmesiyle ilgili denetim yapacak bir ekip de olacak. Süreçle ilgili denetimde bulunan her uzman, kendi uzmanlık alanıyla ilgili raporları hazırlayıp sunacak. Bu süreçte raporlamaları da Dünya Bankası'na yapıyoruz. Bugün bu toplantının tutanakları, sizlerin görüşleri de raporlanacak. Malum İzmir Türkiye'nin gözbebeği. Kültürel miras ve korunan alanlar açısında son derece zengin. Biz de birtakım kazı çalışmaları yapacağız. Bu esnada kültürel ögelerin korunmasıyla ilgili de ekipler çalışıyor olacak. Projenin inşaatı bittikten sonra çevresel ve sosyal açıdan olumsuz etkileri en aza indirmiş olacağız. Bir kazı çalışması olduğunda, gürültünün rahat edici olan kısmının önlenmesi, trafiğin aksaması için belirli çalışmalar yürütülecek. Kültürel mirasla da ilgili olumsuzluklar yaşanmaması için önlemlerimizi alacağız" diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme