İZSU koku sorunu için yol haritasını uyguluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, koku sorununu kalıcı şekilde çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. 11...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, koku sorununu kalıcı şekilde çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. 11 milyar 95 milyon liralık yatırımla 'Yaşayan Körfez' programını hayata geçiren İZSU, Pınarbaşı ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) solvent bazlı üretim yapan ve çevreye koku yayan fabrikaların denetlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulundu.

İZSU Genel Müdürlüğü, körfezin temizlenmesi ve koku sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik yol haritasını adım adım uyguluyor. İZSU, kent genelinde birleşik sistem atık su ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması, dere çıkış ağızlarında dip tarama çalışmaları, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin revizyonu, 4. Faz Projesi ve daha birçok hayati projeyi hayata geçiriyor. Bölgesel koku şikyetlerinin nedenlerini de tespit eden İZSU, Pınarbaşı ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan kuruluşların denetlenmesi ve yerleşim alanlarına yakın fabrikaların sınır değerlerinin aşağıya çekilmesi için harekete geçti.

İZSU Genel Müdürlüğü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne konuya ilişkin resmi bir yazı göndererek, bu konudaki denetim ve yaptırım yetkisinin kullanılmasını istedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme