İZSU’dan iddiaları yalanlayan fotoğraf

İki kişinin ölümüne neden olan elektrik kaçağında sorunun hangi kurumdan kaynaklandığına ilişkin tartışmalar sürüyor. İZSU ve...

İki kişinin ölümüne neden olan elektrik kaçağında sorunun hangi kurumdan kaynaklandığına ilişkin tartışmalar sürüyor. İZSU ve GDZ Elektrik, karşılıklı açıklamalar yaparak, sorumluluğun kendilerine ait olmadığını açıklamışlardı. Ancak bugün elde edilen bir fotoğraf İZSU'nun iddialarını güçlendiriyor.
İZSU'nun ekipleri arasındaki bir yazışmadan elde edilen o fotoğrafta GDZ Elektrik ekiplerinin 9 Ocak 2024 tarihinde tam da olayın olduğu noktada çalışma yaptığı görülüyor.
Oysa Gediz Elektrik'ten yapılan açıklamada, 5 Ocak'ta alt yapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayları olmaksızın çalışma yapıldığı, bu çalışmada şebekeye zarar verildiği bildirilmişti.

İZSU EKİBİNİN YAZIŞMALARINDA ÖNEMLİ AYRINTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi'ne (HİM) 9 Ocak 2024 tarihinde saat 15.38'de Belediyenin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'ndan olayın geçtiği 1481 sokakla ilgili elektrik kaçağı ihbarı geldiği ortaya çıktı. HİM tarafından belediyenin Yapı İşleri Bakım, Onarım, Elektrik Aydınlatma Çalışmaları birimine bilgi verildiği, ilgili birimlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Yazışmalarda elektrik biriminden görevlendirilen belediye çalışanının olayın gerçekleştiği yere gittiği ve elektrik şirketi Gediz üniformalı çalışanın tamamı yüzeyde olduğu görülen boruya kaynak yaptığını fotoğrafla tespit ederek, 'TEDAŞ'tan kaynaklı bizimle alakası yok, burada çalışma yapıyorlar' dediği görülüyor.
9 Ocakta olay yerinde kaynak yapan Gediz'in 13 Ocak'ta da sokağı asfaltladığı iddia ediliyor.

İZSU ve Belediyenin hiçbir şirketinin 5 Ocak'tan sonra sokağa işlem yapmak için girmediği de İZSU tarafından ısrarla ifade ediliyor.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme