İZVAK'tan Manisa Futbol Kulübüne ziyaret

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Manisa Futbol Kulübü'nü ziyaret ederek başarı dileklerini iletti…

Profesyonel Futbol Ligleri'nde yer alan 10 İzmir Kulübünün çatı kuruluşu olan İZVAK Yönetim Kurulu, Ege'nin Trendyol 1. Lig'deki tek temsilcisi Manisa Futbol Kulübü'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Yasemin Buket Aktan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, Başkan Vekili Talat Papatya, Başkan Yardımcısı Fatih Tanfer ve Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Bayatsapan yer aldı.

ERTEN ; “FUTBOLUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ”

Tarihi kökleri olan kulüplerimizi geleceğe daha başarılı bir şekilde taşımak ana fikri ile yola çıkarak İzmir kulüpleri arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirdiklerini, bundan sayısız yarar gördüklerini belirten İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten; “Manisa FK Başkanımıza, nazik ev sahipliği için teşekkür ederiz. İzmir takımları olarak, en yakın komşumuz ve kardeş takımımız Manisa FK ile işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağız. Futbolun birleştirici gücüne inanıyoruz. Manisa, bir futbol kentidir. Türkiye'nin en güçlü altyapılarından birine sahip. Binlerce çocuğumuza ve gencimize spor imkanı sağlıyor. Spor ve özelinde futbol, evrensel dostluğa hizmet ediyor. Futbol dışı konular, futbolun içinde olmamalı. Kulüplerimiz; çocuklarımızın ve gençlerimizin, spor yoluyla topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor. Bu anlamda çok önemli bir toplumsal görevi yerine getiriyorlar. Verilen büyük emeğe ve çabaya saygı duymalıyız. Teşekkür etmeliyiz. Spora yatırım yapan, bir çocuğu bile spora kazandıran her kulüp çok değerlidir. Takdire değerdir. Sabırla, kulüplerimizin önemini ve toplumsal misyonunu anlatmaya, bütün paydaşlarımızla işbirliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz. İlgili kurumların, daha birleştirici bir anlayışla futbola ve spora destek vermelerini, teşvik etmelerini rica ediyoruz. Günümüzde futbol, sosyal boyutu ile birlikte çok büyük bir endüstri haline dönüştü. Futbolun, bir kentin tanınırlığına, marka değerine ve ekonomisine olan pozitif katkısını bilimsel yöntemlerle ölçümlemek üzere İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bir çalışma yürütüyoruz. Elde edilen ilk veriler, kent yöneticilerimizi ve tüm kent dinamiklerini harekete geçirecek nitelikte. Çalışmamız yıl sonuna kadar tamamlanacak. Sonuçlarını, üniversitemizle birlikte kamuoyumuzla ve ilgili tüm kurumlarla paylaşacağız” dedi.

AKTAN: AMAÇ TÜRK FUTBOLUNA DAHA ÇOK FUTBOLCU YETİŞTİRMEK

Ziyarette konuşan Manisa Futbol Kulübü Başkanı Yasemin Buket Aktan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İZVAK Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Maalesef Kulübümüze yönelik itibarsızlaştırma girişimleriyle karşı karşıyayız diyen Başkan Aktan “. Biz işimiz olan futbola odaklanırken, birileri de bizi siyasete çekmek istiyor. Biz, adının başında ‘Manisa' olan bir futbol kulübüyüz. Ege ve Türk futbolunun gelişmesi, büyümesi için çalışıyoruz. Amacımız, Türk futboluna daha çok futbolcu yetiştirmek, Milli Takımlarımıza daha çok futbolcu gönderebilmek. Futbol Okullarımızda, Akademimizde ve A Takımımızda sayısız genç futbolcumuz var. Bunların gelişmesi, madde bağımlılığından uzaklaşması, spora yönelmesi bizim tek gayemiz. Tüm yıldırmalara rağmen, asılsız iddialara rağmen biz işimizi yapmaya, saha içinde kalmaya devam edeceğiz. Bugün İZVAK olarak bizlere verdiğiniz destek çok kıymetli. Yalnız olmadığımızı biliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme