Kadınlara çağrı: Erken teşhis hayat kurtarır !

Balçova Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen meme kanseri farkındalık seminerinde, kadınlara erken teşhisin önemi vurgulandı. Her 8 kadından birinin risk altında olduğu belirtilirken, düzenli kontrollerin hayat kurtarıcı olabileceği mesajı verildi. Tüm detaylar haberimizde...

Balçova Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi, Güzelbahçe ve Narlıdere belediyeleri iş birliğiyle meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. "Sağlıklı Yaşam Destek Seminerleri 1" adıyla gerçekleştirilen etkinlik, Balçova Belediyesi Engelliler Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. "Bugün Senin Günün, Erken Teşhis Hayat Kurtarır" sloganıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sefa Kurt gerçekleştirdi.

MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI VURGUSU

Prof. Dr. Sefa Kurt, meme kanserinin dünyada ve Türkiye'de en sık görülen ve en çok ölüme neden olan kanser türü olduğunu vurgulayarak, "Dünya Sağlık Örgütü 1-31 Ekim tarihlerini meme kanseri farkındalık ve bilinçlendirme ayı olarak ilan etti. Biz de bu kapsamda Balçova, Güzelbahçe ve Narlıdere belediyeleri ile iş birliği yaparak bu etkinliği düzenledik. Meme kanserinin erken teşhisi ve farkındalığını artırmak için burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

HER 8 KADINDAN BİRİ RİSK ALTINDA

Dünyada her 8 kadından birinin yaşamı boyunca meme kanseri riski taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Kurt, "Kadınlarımız, meme kanseri risk faktörleri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirilmeli ve kanserden korunma konusunda teşvik edilmelidir. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi, meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarır. Kadınlarımıza, 20 yaşından itibaren her ay kendi kendine meme muayenesi yapmaları, 40-69 yaş aralığında ise 2 yılda bir mamografi çektirmeleri tavsiye edilmektedir" şeklinde konuştu.

''ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR''

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit de etkinlikte yaptığı konuşmada, meme kanserinde erken teşhisin tedavi sürecindeki önemine dikkat çekti. Yiğit, "Erken teşhis tedavide başarı oranını artırıyor. Kadınlarımız, bu hastalığın farkında olmalı ve rutin kontrollerini ihmal etmemeli. Bugün burada, sağlığımızla ilgili çok önemli bir seminerde bulunuyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür

FARKINDALIK PANELLERİ DEVAM EDECEK

Etkinliğin devamında DEÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Özçakar, "Fark Etmek Elimizde" başlıklı panelde meme kanseri tanı ve tedavi yöntemleri üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Seminer, katılımcılar arasında çiçek takdimi ile son bulurken, DEÜ Hastanesi tarafından Genital Sistem Kanserleri Tarama Polikliniği'nin açılacağı müjdesi de verildi.

Bu etkinlik, kadın sağlığının korunması adına farkındalık oluşturmayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: Balçova Belediyesi

Bakmadan Geçme