Kahramanlar can verir…

Yurdu yaşatmak için Diyarbakır’da, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen’in (30)...

TAKİP ET

Yurdu yaşatmak için

Diyarbakır'da, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen'in (30) kara haberi memleketine ulaştı, çocuklarına ve eşine verildi. İçen'in şehit olmadan önce annesiyle telefonda konuştuğu öğrenildi. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Göçer Mahallesi kırsalındaki planlı operasyonda, dün yaya intikali sırasında, terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine ateş açıldı. Teröristlerle çıkan çatışmada, 9 yıllık Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen şehit oldu.

SESİNİ SON KEZ ANNESİ DUYDU

Şehit İçen'in annesi Keziban İçen ile dün saat 21.00 sıralarında telefonla görüştükten sonra saat 22.00'de operasyona gittiği ve gece yarısı sularında şehit olduğu öğrenildi.

TURGUT İÇEN ŞEHİT OLDU

Gazete sütunlarında 'Ödemiş'te 1 şehit', bazen 'bombalı saldırıda 11 şehit' olarak okuduğumuz haberlerin isimsiz kahramanlarından biri de Turgut İçen olurken, İçen'in acı haberi, Türkmen Mahallesi'ndeki evine yetkililer tarafından ulaştırıldı. Annesi Keziban İçen, babası İdris İçen, eşi Semiha İçen ve kardeşi Dursun İçen büyük üzüntü yaşadı. Şehit Turgut İçen'in cenazesi, ikindi vakti Ödemiş ilçesindeki Zungurlu Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.

DAHA KAÇ ŞEHİT GEREK?

Tüm Türkiye'yi yasa boğan haberin ardından, 1981 yılından bu yana ülkenin ana gündemi olan terör belasının hiçbir yere gitmediği tekrar hatırlanmış oldu. 1981 yılından bu yana her şehit haberinde akılların bir köşesini kurcalayan o soru dün Türkiye'nin hemen her evinde tekrar dillendirilirken, milletinin sesi olmak üzere yola çıkan biz gazetecilerin de bu soruyu sütunlarına taşıması gerektiğine karar verdik: Başka Turgutlar, başka Oğuzhanlar ölmesin diye kaç Turgut'un, kaç Oğuzhan'ın daha haberini vereceğiz?  Yeni İzmir Gazetesi

Bakmadan Geçme