Kahramanmaraş’ta 7,4 büyüklüğünde deprem: 76 kişi yaşamını yitirdi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Depremden etkilenen birçok ilde binaların yıkıldığı öğrenildi. AFAD, 42 artçı depremin yaşandığını, 76 kişinin hayatını kaybettiğini , 440 kişinin de yaralandığını açıkladı.

TAKİP ET

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Artçı sarsıntılar sürüyor

Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana geldi.

AFAD: 76 kişi hayatını kaybetti, 440 kişi yaralandı

AFAD, Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi'nden (SAKOM) alınan ilk bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya'da 76 kişinin hayatını kaybettiğini, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis'te 440 kişinin yaralandığını duyurdu.

Vatandaşlar sokaklara döküldü

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Çok sayıda ilde binalar yıkıldı

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

 

Bakmadan Geçme