Kamu alacaklarında gecikme zammı Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamındaki gecikme zammı oranı aylık...

Cumhurbaşkanı Kararı ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamındaki gecikme zammı oranı aylık yüzde 3,5 olarak belirlendi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenlemeyle, kamu alacakları için uygulanan tecil faizi oranı yıllık yüzde 24'ten bugünden itibaren yüzde 36'ya çıkarıldı. Bu değişiklik bugünden itibaren yapılacak başvurularla tecil edilen kamu alacakları için geçerli olacak. Ancak, Tebliğin yayımı tarihinden önce yapılan başvurularla tecil edilen alacaklar ile önceden belirlenmiş şartlara uygun ödemelerde eski faiz oranı geçerli olacak.

Bugüne kadar tecil edilmiş alacaklarda ihlal olması durumunda, yeni başvurular üzerine yapılan tecillerde yüzde 36 faiz uygulanacak. Ödemelerde eski tecil faizi oranı devam edecek, ancak yeni talepler için bugünden itibaren geçerli olan yüzde 36 tecil faizi uygulanacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme