Kamudan sonra memura da zam

Yeni Kiraz’dan Semi Tektaş’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önlerinde memur maaşlarının düzenlemesi olduğundan bahsederek,...

TAKİP ET

Yeni Kiraz'dan Semi Tektaş'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önlerinde memur maaşlarının düzenlemesi olduğundan bahsederek, 'Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak' ifadelerini kurdu. 

KAMU-SEN İzmir İl Temsilcisi İrfan Toksoy verilen zam sevindiricidir ama esas olarak alım gücünün düzeltilmesi gerekiyor sözlerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada memur maaşları ile ilgili şu şekilde konuştu; ' Yeni Meclis'in açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da inşallah sevindireceğiz. En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. Önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi de var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları temmuz ve ağustos ayında belirleniyor. 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık. Temmuz ayında en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçisinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak artış yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim.' 

GEÇMİŞE DÖNÜK HAKLAR VERİLMELİ 

'Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayında yapılacak olan memur maaş artışları ile en düşük devlet memur maaşının 22 bin lira olacağı ile ilgili açıklama önemlidir' ifadelerini belirten Toksoy, 'Ancak memurları asıl ilgilendiren alım gücünün korunmasına yönelik tedbirlerin alınmasıdır aksi takdirde maaşların rakamlarının büyümesi memurun sorunlarına çözüm olmayacaktır. Piyasa fiyatlarının ateşinin dindirilmesi, alım gücümüzün artırılması, enflasyon karşısında ezilmememiz ve büyüyen ekonomiden refah payının memurlara verilmesi gerektiğini, ayrıca geçmiş yıl kayıplarının da telafi edilmesi yönünde adım atılması gerekmektedir. Devlet memurlarına diğer işçi ve emeklilere sağlanan Bayram ikramiyesi, çalışan memurlar içinde mutlak suretle gündeme getirilmesi gerekmektedir. Verilen bu sözlerin kamu çalışanları adına takipçisi olacağız' diye konuştu. 

(M.T.) 

Haber Merkezi 

 

 

Bakmadan Geçme