Kar geliyor!

İstanbul’a kar yağışı beklenmiyordu, ancak son meteorolojik verilere göre 7 Mart’ta şehri etkisi altına alabilecek yoğun...

İstanbul'a kar yağışı beklenmiyordu, ancak son meteorolojik verilere göre 7 Mart'ta şehri etkisi altına alabilecek yoğun bir kar yağışı olabilir. Bu sürpriz gelişme, kar severleri heyecanlandırırken, kış lastiklerini takmayan sürücüleri de endişelendiriyor.

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 850 hPa -10° izoterminin İstanbul'a yaklaştığını ve bu durumun 7 Mart akşamı Avrupa yakasında ve Batı Karadeniz'de kar yağışına neden olabileceğini açıkladı. İstanbul'un bu kış kar yağışı olmadan geçeceği düşünülüyordu, bu nedenle Bakır'ın paylaşımı birçok kişiyi şaşırttı.

Uzun zamandır kar yağışını bekleyen İstanbullular, bu haberi sevinçle karşıladılar. 7 Mart'ta şehri beyaza bürünecek olmanın heyecanını yaşayan kar severler, kar yağışının keyfini sürmeye hazırlanıyorlar. Ancak, kar yağışı beklenen tarih yaklaştıkça, sürücülere kış lastiklerini takmaları ve karlı havalarda dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme