Karaağaç'a Dalış Köyü

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç'ta mavi...

TAKİP ET

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç'ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan büyük bir alanda 'Dalış Köyü' inşa etmek için çalışmaları başlattı.

Büyükşehir Belediyesi; Gömeç ilçesinde mavi bayrağın dalgalandığı Güvercin ve Martı koyları ile Karaağaç, Pelitköy İçmeler ve mavi bayraklı Pelitköy Bağlarburnu Sahili'ni kapsayan alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı. Dalış Köyü, geçtiğimiz yıl Ekim ayında açılışı yapılan Balıkesir'in değerleri ile mitolojik kahramanların sergilendiği 'Su Altı Heykel Galerisi'ni de içine alacak.

SU ALTI AKADEMİSİ

Dalış Köyü projesi çerçevesinde su altı akademisi oluşturulacak. Akademide sportif dalışlar, kurumsal dalışlar, bilimsel dalışlar, engelli dalışları, teknik dalışlar ve arama kurtarma eğitimleri verilecek. Ayrıca fotoğraf atölyeleri, cankurtaran yarışları, triatlon yarışları ve yelken yarışları başta olmak üzere birçok atölye ve aktivite yapılacak. Büyükşehir Belediyesi proje için ilk kazmayı vurdu ve Karaağaç'ta Eğitim Birimi'nin yapımına başladı.

İHA

 

Bakmadan Geçme