Karşıyaka'dan DİSK/Genel-İş 8 No'lu Şube Başkanı hakkında suç duyurusu

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Karşıyaka Belediyesi'nin kendisi hakkında...

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Karşıyaka Belediyesi'nin kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nde gerçekleştirilen toplantıda suç duyurusunun nedeninin Örnekköy'deki şantiyeden üyelerin 21 Şubat'ta tarihinde yaptığı bir saatlik iş bırakma eylemi olduğu açıklandı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a sert sözlerle yüklendi.

'DEMOKRASİYİ SİNDİREMEDİLER'

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 'Sendikaların en demokratik hakkı olan bir eyleme dahi tahammül edemeyen belediye başkanlarımız var. Doğal olarak Kent A.Ş. ve Personel A.Ş'de 8 No'lu Şubemizin aldığı karar uygulanmış ve bir saat iş durduruldu. Bu karardan sonra gördük ki kendilerini demokrat ilan edenler demokrasiyi içine sindiremeyenler şube başkanımız ve yönetim kurulumuz hakkında suç duyurusunda bulundular. Önce kendileri demokrat olacaklar sonra demokrasi havariliği yapacaklar. Bu yapılan suç duyurusunu kendilerine kara leke olarak iade ediyoruz' dedi.

'KENDİLERİNE BUNU HAK GÖRÜYORLAR'

DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ise 'İşçilerin maaşlarının ödenmemesine istinaden yapmış oldukları 1 saatlik demokratik iş bırakma eylemine tahammül edilmemesi Demokrasi açısından üzüntü verici bir tutumdur. 21 Şubat' da yapılan eylem sonucunda 23 Şubat' da TCK 113. Maddesine istinaden Kamu Kurum Faaliyetinin engellenmesi ve TCK 117. Maddesine istinaden İş ve Çalışma Hürriyetinin ihlali nedeniyle Karşıyaka Belediyesi yetkilileri,  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. İşçilerin maaşları geciktiren, taksit taksit ödeyen geriye dönük alacaklarını dahi ödemeyen belediye, anayasanın ilgili maddeleri, İLO sözleşmeleri ve anayasa mahkemesi kararı ile güvence altına alınan 1 saatlik protesto eylemini hak ihlali olarak görürken,  işçilerin alacaklarını ödememeyi kendilerine hak olarak görmektedirler' diye konuştu.

Bakmadan Geçme