Kazım Koyuncu ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı

'Şair ceketli çocuk' olarak tanınan Artvinli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 18. yılında Hopa’da Yeşilköy’de mezarı başında...

'Şair ceketli çocuk' olarak tanınan Artvinli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 18. yılında Hopa'da Yeşilköy'de mezarı başında anıldı.

Anma törenine, sanatçının annesi Hüsniye, kardeşleri Niyazi, Orhan ve Oğuz Koyuncu, ablası Canan Erdem, yakınları ve CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu katılım sağladı.

Törende konuşan ​​​​​​​CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, 'Bu coğrafyada bedenleri toprakla buluşmuş binlerce insan vardı ama Kazım Koyuncu şarkılarıyla binlerce yıl yaşayacak. Türkülerini biz söylemeye devam ediyoruz. Sizler de söylemeye devam edeceksiniz' dedi.

Hopa Belediye Başkanı Ekmekçi ise Kazım Koyuncu'nun, Hopa'dan çıkmış, uluslararası platformlarda kabul görmüş bir sanatçı olduğunu vurguladı.

Söz konusu K-konuşmaların yapılmasının ardından Borçka ve Fındıklı Belediyesi kadın korolarından oluşan topluluk, sanatçının bazı şarkılarını seslendirdi. Tören, vatandaşların kabir ziyaretinin ardından son buldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme