‘Keçi Barış gibi direneceğiz’
16 Eylül Mordoğan Kurtuluşu, Tuğba Özerk Konseri ile kutlandı, 101. Kurtuluş yılına yakışan birlik tablosu damga...
16 Eylül Mordoğan Kurtuluşu, Tuğba Özerk Konseri ile kutlandı, 101. Kurtuluş yılına yakışan birlik tablosu damga vurdu. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın hemşehrileri adına, hayvanseverliğiyle bilinen sanatçı Özerk'e 'Barış' isimli karakeçi hediye etti. Erdoğan, RES kapasite artışıyla, Yarımada'da keçilerin otalayacağı alan bulamayacağına vurgu yaptı. 18 Eylül'deki ÇŞB Karaburun RES Kapasite Artışı gündemli toplantıya değinen Erdoğan, 'Bugün bir işgalin sonunu kutluyoruz. Umarım, RES konusundaki işgale de son verilir ve buradan sesimiz gideceği yere gider' dedi.
İzmir'de düşmanın denize döküldüğü son yer olma özeliğiyle bilinen Yarımada, Karaburun Belediyesi'nce Mordoğan ve Karaburun'da düzenlenen kurtuluş şenlikleriyle, coğrafyaya özel coşkusuyla son sözü söyledi. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, gecenin onur konuğu Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Eker, ilçe protokolü ve yediden yetmişe Mordoğanlı yurttaşlar, 101.Kurtuluş Yılı'nı birlik tablosu içinde kutladı. Fener Alayı, Keskinli Taşan Kardeşler Konseri ardından 16 Eylül Mordoğan'ın Kurtuluşu Şenlikleri'ne katılan İzmirli Sanatçı Tuğba Özerk, birbirinden güzel şarkıları, 'Mordoğan'ın Doğum Günü' için seslendirdi. Kaymakam Kaykaç, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Ali Eker, ellerinde Türk Bayraklarıyla ve çocuklarla sahneye çıkarak, Tuğba Özerk'in seslendirdiği 'İzmir Marşı'na eşlik etti. Ayrıca Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Eker ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın 'Erik Dalı' dans performansı gecenin en renkli anlarındandı.
'İŞGALE SON VERİN'
Başkan Erdoğan, 'Buradan umarım sesimizi duyarlar. Bugün düşman işgalinden kurtuluşumuzun 101.yılı. Bu canlara kıymayın, Bölgemizde yeteri kadar rüzgar enerji santrallerimiz var. Bizim daha fazlasına ihtiyacımız yok. Eğere onlar bu bölgeye dikilirse bu karakeçilerin yaşayacağı alan, otlayacağı alan, meralarımız kalmayacak. Son yıllarda çobanlarımıza yaptığımız yatırımla, üretim artıyordu. Tarımın, üretimin ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde yaşadık. Ne binaları yiyebiliyoruz ne de santralleri yiyebiliyoruz. Önemli olan bir karış toprak, üretim, gıda… Buradan sesimizin duyulacağına, yanıt verileceğine inanıyorum. Firmanın kapasite artışı talebinin, Bakanlığın, bölgemizin Özel Çevre Koruma Alanı olduğunu ve biyoçeşitlilik araştırma sonucunu göz önüne alarak; dur diyeceğine inanıyoruz. O işgale son verileceğine inanıyoruz. Umarım buradan sesimiz, gideceği yere gider' dedi.
Haber Bülteni