Keçileri Çalınınca İnsanlara Küstü, 17 Yıldır Dağda Yaşıyor

80 yaşındaki Çabuk, kendi inşa ettiği barakada keçileriyle birlikte vakit geçiriyor ve haftada sadece 2 kez...

80 yaşındaki Çabuk, kendi inşa ettiği barakada keçileriyle birlikte vakit geçiriyor ve haftada sadece 2 kez gıda alışverişi için insanlarla iletişime geçiyor.

Çabuk, 2007 yılında 150 keçisinin bir gecede çalınmasıyla büyük bir yıkım yaşadı. Bu olaydan sonra insanlara küsen Çabuk, dağda bir mağaraya yerleşti ve keçileriyle birlikte yaşamaya başladı. Zamanla mağaranın yanına tahtadan bir baraka inşa eden Çabuk, 17 yıldır bu barakada yaşıyor.

DAĞDAKİ YAŞAMI

Çabuk, dağdaki yaşamının zorluklarına rağmen mutlu olduğunu söylüyor. Geceleri barakada, gündüzleri ise keçileriyle birlikte doğada vakit geçiriyor. Kendi sebzesini yetiştiren ve hayvanlarını otlatan Çabuk, ihtiyaç duyduğu suyunu ise dağdaki bir pınardan karşılıyor.

HAFTADA İKİ KEZ

Çabuk, haftada iki kez Ulupınar'a 45 dakikalık yürüyüş yaparak gıda alışverişi yapıyor. Bu alışverişler sırasında insanlarla fazla konuşmayan Çabuk, sadece ihtiyacı olanı alıp dağa geri dönüyor.

'CANIM SIKILMAZ, ALIŞKINIM'

Dağdaki yaşamıyla ilgili konuşan Çabuk, 'Canım sıkılmaz, alışkınım. Keçilerim olmasa buralarda 1 saat duramam' diyor. Çabuk'un hikayesi, insan ve doğa ilişkisini ve modern yaşamın karmaşıklığını sorgulatıyor.

Bakmadan Geçme