KEDİ Otizm Derneği istismar davasını izleyecek

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu yaptığı açıklama ile çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen davasına kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla KEDİ Otizm Derneği Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu'nun izleyici olarak katılmaya başladığını açıkladı

İzmir'de bir dernekte ücretli öğretmen olarak otizmli çocuklara müzik dersi veren U.E.'nin bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan, 2020 Kasım ayında sanığın 30 yıl hapse mahkum edilmesiyle sonuçlanan dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı bozmasıyla, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde, 27 Ocak 2023'den itibaren, yeniden görülmeye başlandı.

17 Temmuz 2024 tarihinde yapılan 7. celsede, savcı mütalaasının hazır olduğunu belirtti ve önceki kararda olduğu gibi sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını, öğretmen olması nedeniyle cezanın artırılmasını talep etti, sanık avukatının mütalaaya ilişkin savunma yapmak içine süre istemesi üzerine duruşma, 9 Ekim 2024 tarihine ertelendi.

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu üyelerinden KEDİ Otizm (Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihdam) Derneği Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu, 2022 Kasım ayında kurulan Dernekleri ile yeniden görülmeye başlanan dava celselerine, hem çocuk ve anneye manevi olarak destek olmak hem de olay üzerinde yapılan spekülasyonların gerçeğini öğrenmek için izleyici olarak katıldıklarını ifade etti.

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘'Bakım kurumları, okullar, özel eğitim sınıfları, özel eğitim kurumlarında engelli çocuklarımıza yönelik şiddet, işkence, istismar kısacası her türlü kötü muamelenin gittikçe arttığını görüyoruz. Faillere hiçbir caydırıcı ceza verilmediğini ve faillerin, adeta cezasızlıkla ödüllendirildiklerine şahit oluyoruz. Zihinsel yetersizliği olan, otizmli olan ya da psiko-sosyal engelli çocuklar, yetişkinler, maruz kaldıkları kötü muameleyi anlatamadıkları gibi, cinsel istismar durumlarında olayın vahametini anlamamış olabiliyor.

Okullarda sınıf ve açık alanlara kamera sistemi konulması için yasal düzenleme yapılmasını talep ederken; KEDİ Otizm Derneği'nin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, sınıflara kamera sistemi takılmasını kabul etmemesi üzerine, İnegöl Otizm Derneği ile birlikte MEB Özel Öğretim Kurumları ve Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliklerinde yer alan ilgili maddelerde yürütmenin durdurulması ve yargılama sonucu iptal edilmesi istemiyle Danıştay 8. Dairesi'nde açtığı davayı desteklediğimizi, Küçük A.'ya yönelik işlenen cinsel istismar davasının görüleceği 9 Ekim 2024 günü, geniş katılımla A.'nın ve anne P.'nin yanında olacağımızı, duruşma sonucunda adaletin yerini bulacağını beklediğimizi, aksi halde adalet sağlanıncaya dek mücadelede kararlı olduğumuzu; tüm sorumlulara, basına ve kamuoyuna bildiririz.''


Bakmadan Geçme