Kemalpaşa Belediyesi afetlere hazırlanıyor

2023 yılında kurulan Afet İşleri Müdürlüğü, vatandaşlardan daha fazla duyarlılık ve hassasiyet talep ederken, ilçe genelinde...

2023 yılında kurulan Afet İşleri Müdürlüğü, vatandaşlardan daha fazla duyarlılık ve hassasiyet talep ederken, ilçe genelinde kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Olası afet durumları için toplanma alanları belirlenmiş olup, 101 belediye personeli bu alanlarda görevlendirildi.

Kemalpaşa Arama Kurtarma Ekibi (KAK), ilçe ve ülke genelinde yaşanabilecek doğal afet ve acil durumlara müdahale edebilmek amacıyla kuruldu. Hedeflenen gönüllü personel sayısına ulaşıldığında AFAD ile akreditasyon süreci başlayacak ve eğitimler düzenlenecek. Tam donanımlı ekip, gerekli durumlarda görev yapmak üzere sahada hazır bulunacak.

''HEDEFİMİZ KEMALPAŞA'NIN YARINI''

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Afet İşleri Müdürlüğü'nü daha donanımlı ve güçlü hale getireceklerini belirtti. Başkan Türkmen, 'Son yıllarda ülkemiz ardı ardına yaşanan deprem, yangın, sel gibi afetlerle sarsılıyor. İlçemiz de fay hattının üzerinde bulunuyor ve etrafı çam ormanlarıyla kaplı. Özellikle deprem ve yangınlara karşı, kurumlar ve bireyler olarak çok tedbirli olmalıyız. Afet İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan mesai arkadaşlarımız, vatandaşlarımızı olası afetlere hazırlama konusunda özverili şekilde çalışıyorlar. Biz de arkadaşlarımızı daha donanımlı hale getireceğiz ve müdürlüğümüzü daha güçlü kılacağız. Kemalpaşa Arama Kurtarma Ekibi ise en kısa zamanda sahada olacak. 120 bin Kemalpaşalı'nın yaşayabileceği ve karşılaşabileceği sorunlara karşı tüm kurumlar olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Hedefimiz Kemalpaşa'nın yarını' dedi.

ALİ ÖZKAYA

Bakmadan Geçme