KESK'ten 8 günlük 'imza' mesaisi!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-KESK İzmir Şubeler Platformu, Konak'ta kamu emekçilerinin ve emeklilerinin talepleri için imza kampanyası düzenledi....

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-KESK İzmir Şubeler Platformu, Konak'ta kamu emekçilerinin ve emeklilerinin talepleri için imza kampanyası düzenledi. 1 Ağustos'a kadar devam edecek imza kampanyası hakkında bilgi veren KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, saat 11.00-14.00 arasında toplanacaklarını söyledi. Kamu emekçilerinin maaşının yoksulluk sınırının üstüne çıkartılması, emekli maaşlarının ise en düşük 15 bin olması talep edildi. Açıklama öncesinde imza atarak destek olan emekli devlet memuru olan bir vatandaş geçinemediğini dile getirerek, 'Geçinemiyorum. Kiralar almış başını gitmiş. Hani Adalet ve Kalkınma Parti, adalet nerede?' dedi.

TALEPLER

-Sözleşmeli, taşeron, ücretli, vekil, gibi her türlü güvencesiz istihdama son verilmesini, tüm kamu emekçilerinin güvenceli-kadrolu istihdam edilmesini ve eşit işe eşit ücret vermeli.

-En düşük kamu emekçisi maaşının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını, En düşük emekli maaşının Temmuz 2023 itibari ile net 15 bin TL'ye çıkarılmalı.

-'Ek', 'ilave', 'seyyanen' gibi her ne ad altında olursa olsun aldığımız tüm ek ödemelerin emekli aylığımıza yansıtılmalı.

-Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasını, tükettiğimiz her şeyden alınan dolaylı vergilerin düşürülmesini, faiz ve servet gelirlerine tanınan ayrıcalıklara son verilmesi için Servet Vergisi getirilmeli.

-Vergi matrahına esas tutarın yıllık yüzde 15'i geçmeyecek şekilde düzenlenmesini, alınacak vergi diliminin yüzde 15'te sabitlenmesini, asgari ücret kadarının vergiden muaf tutulması uygulamasının kalıcı hale getirilmeli.

-Çalışma saatlerinin günlük 7, haftalık 35 saat olarak düzenlenmeli.

-Verilen sözlerin tutularak kamuda işe alımlarda ve görevde yükselmelerde mülakatın derhal kaldırılmasını, tüm kamu emekçileri ve emeklilerine 3600 ek göstergenin verilmeli.

-İşyerlerinde kadına yönelik her tür ayrımcılık, şiddet, taciz ve mobbinge karşı gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve uygulanmalı.

-Tüm çalışanların 0-6 yaş arası çocukları için işyerlerinde nitelikli ve ücretsiz hizmet verecek kreşlerin açılmalı.

-Tüm kamu emekçilerine ücretsiz servis ve öğlen yemeği imknı sağlanmasını, yaşadığımız gerçek enflasyona göre giyim ve yakacak yardımı verilmesini, kamu toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılmasını sağlayacak aylık abonman kartı verilmeli.

-Konutu olmayan tüm kamu emekçilerine barınma hakkı kapsamında lojman sağlanmasını, bu gerçekleşinceye kadar kira yardımı yapılmalı.

-OHAL-KHK'leri ile hukuksuz ve keyfi olarak işinden, ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini, geriye dönük tüm hak kayıplarının karşılanmalı.

.Kamuda engelli istihdamının arttırılmasını, engelli kamu emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmeli.

 

Bakmadan Geçme