Kılıçdaroğlu: Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur

13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı yardımcısı aday adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Hatay’a gitti. CHP lideri “Millet Buluşması” toplantısında açıklamalarda bulundu.

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır araları ise şöyle:

'Değerli arkadaşlarım, bizi televizyonda izleyen değerli vatandaşlarım… Bu ülkenin geleceğini beraber inşa etmek boynumuzun borcu. 85 milyonu hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak boynumun borcudur. Ama bazı acılar var ki onlar yüreğimizin bir köşesinde her zaman durur. Depremin yarattığı büyük acı sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada yankılandı. Yaralarımızı sarmak gibi hasreti asla unutmayacağız. Hatay'da ilk toplantıyı yapıyorum, millete sesleneceğim bundan sonra'.

'EMİN OLUN ÖNCE İNANAMADIM'

'Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat 'Bayrakları kaldırın' diye… Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim. 'Türk bayrağını' indirin diyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bayrağını indirin diyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait arkadaşlar? Emin olun önce inanamadım, böyle şey olmaz dedim. Ama bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bir bakan telefon edecek, 'İndirin' diyecek bayrakları… Ne demek? Ne günlere kaldık. O açıdan her birimiz bunun gereğini yapmak zorundayız. Böyle bir devlet yönetimi olmaz.

Ölürsünüz ama vatanınız için ölürsünüz. Olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararlar alınır. Olağanüstü dönem var. 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Olağanüstü kararlar almak zorundasınız.

Belediyelerimiz depremin olduğu saatlerden itibaren hepimiz hareket halindeydik, hiçbir ayrım yapmadan'.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme