Kiraz Festivali’nde hazırlıklar tamamlandı

Buca Belediyesi ve Belenbaşı Muhtarlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Buca Belediyesi Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz...

Buca Belediyesi ve Belenbaşı Muhtarlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Buca Belediyesi Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali, bu yıl 16'ıncı kez gerçekleştirilecek. Söz konusu festival bu yıl merhum Belenbaşı Muhtarı ve Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmet İlhan anısına düzenlenecek. Festival, 4 Haziran Pazar günü kortej yürüyüşü ile başlayacak.

RENKLİ ETKİNLİKLER 

Söz konusu festivalde; halk oyunları, keşkek dövümü, Belenbaşı Yörük Köy Tiyatrosu'nun gösterisi gibi renkli etkinliklerin yer alacak. Aynı zamanda konserler de gerçekleştirilecek. Festivalde, en iyi kiraz üreticisi de belirlenecek.

SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Sümer Ezgü'nün konser vereceği festival çerçevesinde sanatçılar Bahar Almaç, Zeynep İlhan, Kemal Özgün, Fatoş Kadıoğlu ile Belenbaşı Köyü sanatçıları Yavuz İlhan ve Abdullah İnanç da sahne alacak.

Yörüklerin Buca'nın en önemli değerlerinden olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 'Bu kültürün yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Festival de bunun bir parçası. Tüm İzmirli hemşehrilerimi 4 Haziran Pazar günü düzenlenecek festivalimize bekliyoruz' dedi.

İHA

Bakmadan Geçme