Kırmızı bültenli Thodex kurucusu Türkiye’ye geliyor

Thodex adlı kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk tarafından iadesi talep edildikten sonra Türk...

TAKİP ET

Thodex adlı kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk tarafından iadesi talep edildikten sonra Türk Interpol yetkilileri tarafından yakalanarak Türkiye'ye getiriliyor.

Thodex vurgunu sonrası Kırmızı bültenle aranan Özer, Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine firar ettiği Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmıştı. Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Özer'in iadesini talep etmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Arnavutluk Adalet Bakanı Ulsi Manja ile görüşerek iade konusunu ele almıştı. Arnavutluk adli makamlarının Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine yönelik kararı ise geçtiğimiz günlerde yüksek mahkemelerce onaylanmıştı.

Özer, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından kırmızı bültenle aranmaktaydı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme