Kısa sürede büyük işler başarıldı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'yi ziyaret ederek, Bornova Belediyesi'nin son beş ayda hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyarete, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partinin il ile ilçe yöneticileri de katıldı. Görüşme sırasında Başkan Eşki, belediyenin yoğun çalışmaları ve önemli projeleri hakkında detaylı bilgi verirken, Başarır Bornova'da kısa sürede büyük işlerin başarıldığını vurguladı.

"Belediyenin Gücünü Vatandaşlarımıza Hissettirmek İstiyoruz"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirterek, temel amaçlarının belediyenin iş yapabilme gücünü halka hissettirmek olduğunu söyledi. Eşki, “Her sabah 5 gibi sahada oluyoruz. Sabah saat 8'e kadar mahallelerde eksiklikleri tespit edip, 8'den itibaren bu eksikliklere müdahale ediyoruz. Bornova'nın kronikleşmiş sorunları var ve çoğu kamulaştırma yoluyla çözülebilecek. Önümüzdeki süreçte bu sorunları çözmeyi hedefliyoruz” dedi.

Projelerde İlerleme

Başkan Eşki, Bornova'da gerçekleştirdikleri projeleri detaylandırarak, "9 Kent Market'ten yedisini açtık, diğer ikisi ise yakında hizmete girecek. Esnaf bulunmayan üç bölgede Kent Lokantası açtık ve dördüncüsünü planlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 14 dönümlük bir alana TIR Parkı yaptık. Ayrıca Türkiye'nin ilk Moto Kurye Parkı'nı Bornova'da açtık. Abide-i Hürriyet Parkı, İtfaiyeci Parkı ve Pumptrack Parkı gibi tematik park projeleriyle Bornova'ya ve İzmir'e değer katmaya devam ediyoruz. Geniş kapsamlı asfaltlama çalışmalarımız da hızla sürüyor. Önümüzdeki süreçte günde üç ayrı serim yaparak, altyapı sorunlarını hızlıca çözeceğiz” şeklinde konuştu.

İzmir'in Prestij Sahnesi Olacak

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nin projeleri hakkında da bilgi veren Eşki, "Bu merkezi İzmir'in prestij sahnesine dönüştüreceğiz. Bir tarafı 400-500 kişilik klasik tiyatro sahnesi, diğer tarafı ise 700-750 kişilik modern bir sahne olacak. Ayrıca Türkiye'nin ilk çağdaş sanatlar müzesini Bornova'da kurmayı planlıyoruz. 3 kreş açmayı ve mevcut dershanemizi dört kat büyütmeyi hedefliyoruz. Aşevimiz aracılığıyla kimsesizlerin evlerine yemek dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Sorumluluk Alanı Dışında da Hizmetler Veriliyor

Belediyenin sorumluluk alanı dışında da projeler yürüttüklerini belirten Başkan Eşki, “Sarnıç'ta Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte bir caminin temelini attık. Pınarbaşı'nda ihtiyaç doğrultusunda belediyemize ait bir binayı karakol olarak kullanılması için Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis ettik. İki okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Ayrıca 47 okulun boya-badana işlerini yapıyoruz ve 3 yeni sağlık ocağı açılması için ilgili kurumlarla iş birliği gerçekleştirdik. Kısacası, vatandaşın ihtiyaç duyduğu her yerde, belediyenin görev alanına girmese de hizmet veriyoruz” dedi.

"Belediyelerimiz Önemli Bir Sınav Veriyor"

Ziyarette konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova Belediyesi'nin kısa sürede büyük işler başardığını belirterek, CHP'li belediyelerin merkezi hükümetin yapması gereken birçok görevi üstlendiğine dikkat çekti. Başarır, “Bornova'da kısa sürede büyük işlere imza atıldı. Aslında bu hizmetlerin çoğunu merkezi hükümetin yapması gerekiyor, ancak öyle bir dönemde yaşıyoruz ki insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Belediyeler olmasa, aileler çok daha zor durumda kalırdı. Belediyelerimiz önemli bir sınav veriyor” dedi.

CHP'li Belediyelere Baskılar Artıyor

Başarır, CHP'li belediyelere yönelik baskılara da dikkat çekerek, “Belediyelerimize büyük baskılar uygulanıyor. İktidara bağlı belediyelerin borçları kapatılırken, bizim belediyelerimize anında yaptırım uygulanıyor. Ancak bu günler geçecek, tüm belediyelere daha adil ve eşit bir yönetim anlayışı gelecektir” dedi.

İzmir'in Başarısı

Başarır, CHP'nin İzmir'deki başarısına vurgu yaparak, “İzmir'de 2 ilçe dışında tüm ilçeleri kazandık. Belediye başkanlarımızın yaş ortalamasının en düşük olduğu ve kadın başkan sayısının en yüksek olduğu il İzmir. Bu, İzmir'e yakışan bir başarıdır. İzmir'i hiçbir zaman bırakmayacağız. Bornova, İzmir ve Türkiye, güzel günler görecek” şeklinde konuştu.

Bornova Belediyesi'nin yoğun çalışma temposu ve sosyal hizmet alanındaki yatırımları, halkın ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunarken, CHP'li belediyeler baskılara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.


Bakmadan Geçme