Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nden 'İzmir Körfezi' üzerinden iktidara çağrı!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, sadece İzmir Körfezi'nin değil ege kıyılarının da kirlilik tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik konuşuldu.

CHP Kemalpaşa İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selçuk Karakülçe, İzmir Körfezi'nde yaşanan kirliliğin tek sorumluluğunun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaymış gibi lanse edilmesine tepki göstererek, Körfez'İn temzilenmesi için ilgili bakanlıklarda olduğuna dair kamuoyunu aydınlatma çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

"BU SORUN İZMİR KÖRFEZİ'NDE KALMAYACAK"

Kıyı Ege Belediyer Birliği Başkanı Ahmet Aras, Karakülçe'yi onaylarayak, sadece İzmir Körfezi'nin değil tüm kıyıların kirlilikle karşı karşıya olduğunu belirterek, "İzmir'deki körfez kirliliği Türkiye'nin gündeminde ama bu sadece İzmir'in sorunu değil, bizim de kıyılarımızda ciddi bir kirlilik tehditti söz konusu. Sizin gıptayla baktığınız bizim kıyılarımızda da kirlilik söz konusu. Bu belediyelerin güçleriyle de ilgili, bir belediyeye bir arıtma tesisinin maliyeti 2,5 milyara dayandı. Ve belediyelerin bunu kendi bütçeleri ile yapabilmeleri neredeyse imkansız. Burada devlet gücünü hissetmek gerekiyor. Bu sorun İzmir Körfezi'nde kalmayacak, diğer yerlerde de olabilir. Ayır gayrı demeden sorumluluğu başkasının üstünden atmadan çalışılmalı” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme