Kızılcık Şerbeti RTÜK’ün kararıyla yayından kaldırıldı! Ünlü isimlerden tepki yağdı

Başrollerini Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Müjde Uzman, Sibel Taşçıoğlu, Settar Tanrıöğen, Ceren Karakoç ve...

TAKİP ET

Başrollerini Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Müjde Uzman, Sibel Taşçıoğlu, Settar Tanrıöğen, Ceren Karakoç ve Doğukan Güngör'ün paylaştığı Kızılcık Şerbeti dizisi bazı sahnelerinden dolayı RTÜK'e şikyet edildi. RTÜK, kadına şiddet sahnesi nedeniyle 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdi.

YAYINDAN KALDIRILDI

Show TV'nin avukatları, RTÜK'ün cezasına itiraz etti. Cezanın iptali için Twitter'da 'RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma' etiketiyle kampanya başlatılırken, birçok izleyici ve sanatçı karara tepki gösterdi. Dizinin son bölümünün yayınlanması beklenirken, hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Ankara İdare Mahkemesi, Kızılcık Şerbeti dizisi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. İdare Mahkemesi'nin kararı dizinin özetinin yayınlandığı sırada geldi ve kanal yönetimi diziyi yayınlandığı esnada ekrandan kaldırdı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN TEPKİ YAĞDI

RTÜK, yayın durdurma gerekçesi olarak, 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesindeki 'Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez' ilkesini gösterdi ve verilen karara dizinin başrol oyuncularının yanı sıra ünlü isimlerden de tepki geldi. Birçok rakip dizinin başrol oyuncuları karara karşı çıkarak 'Kızılcıkşerbetinedokunma' etiketiyle paylaşımlar yaptı.

İşte tepkilerden bazıları:

 

 

(M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme