KOBİ'lerde tehlikenin adı bilgisizlik
KOBİ'lerin T'ünün çok faktörlü kimlik doğrulama çözümünü (MFA) kullanmamasına dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, MFA çözümünün özellikle de KOBİ'ler için kritik önem taşıdığını hatırlatıyor
Çok faktörlü kimlik doğrulama kullanımı, kullanıcıların işletme hesabına her giriş yaptığında birden fazla kanıt gerektiriyor. Yıllardır kullanılan ve siber güvenlik uzmanları tarafından hala tavsiye edilen bu çözüm, aynı zamanda en uygulanabilir çözümlerden biri olma özelliğide taşıyor. Yapılan araştırmalarda KOBİ'lerin % 54'ünün işletmeleri için çok faktörlü kimlik doğrulama kullanmadığını, %47'sinin ise çok faktörlü kimlik doğrulamasını anlamadığını ortaya koyuyor. KOBİ'lerin yarısından fazlasının MFA çözümünün faydalarının farkında olmadığına dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, KOBİ'lerin siber güvenlik önlemlerini göz ardı etmesinde hem yetersiz kaynaklar hem de siber güvenlik bilinci eksikliğinin etkisi olduğunu belirtiyor.
Her ölçek ve sektörden işletmeler, siber tehditlere karşı savunmasız olabiliyor. KOBİ'ler uluslararası çapta operasyon yürüten işletmeler gibi siber saldırı riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Kaynakları ve dijital okuryazarlığa erişimleri göz önünde bulundurulduğunda kendilerini savunabilecekleri etkin bir mekanizmaya sahip olmadıkları için KOBİ'lerin bazı durumlarda daha büyük risk altında olduğu da bilinen bir gerçek. En küçük işletmelerin bile müşteri işlem kayıtları ve ticari sırlar gibi önemli verilere sahip olduğunu vurgulayan Yusuf Evmez, siber saldırıların şirketlere olan maliyetinin sadece veri kaybı olmadığını, KOBİ'lerin aynı zamanda sistemlerine erişimi de kaybedebileceklerini hatırlatıyor.
KOBİ'LERİN SİBER SALDIRILARA KARŞI EN GÜÇLÜ SİLAHI
Hesap ele geçirme saldırılarının büyük bölümü çok faktörlü kimlik doğrulama ile durdurulabiliyor. Siber saldırıları durdurmanın kanıtlanmış yolu olan MFA, daha çok KOBİ'lerin başvurması gereken çözüm olarak görülüyor. Güçlü bir parola, siber güvenliği sağlamak için iyi bir adımken, çözülmesi karmaşık bir parola tek başına yeterli sayılmıyor. Dijital varlıklarını büyüten işletmelerin siber güvenlik ihtiyaçları artıyorken, çok faktörlü kimlik doğrulamanın bilgisayarlarda ya da mobil cihazlarda donanım değişikliği gerektirmemesi ve düşük maliyetli olmasıKOBİ'lerin tercih edebileceği bir seçenek olmasını sağlıyor. Sağlam bir siber güvenlik ekosistemi için KOBİ'lerin de büyük işletmeler gibi siber saldırılardan korunması gerektiğinin önemini hatırlatan WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, şirketlerin pahalı donanımlara ihtiyaç duymadan ve büyük bütçeler harcamadan bulut tabanlı çok faktörlü kimlik doğrulama hizmetine sahip olabileceğine dikkat çekiyor.