Kocaeli TMO patlamasında 12 yaralı!

Derince Limanı’nda bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi‘nin silolarında saat 14.35 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana...

TAKİP ET
Derince Limanı'nda bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silolarında saat 14.35 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlama Gölcük'ten de hissedildi.

Yurttaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

'KİMYASAL ETKİLEŞİM' İDDİASI

Derince ilçesindeki limanda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarında meydana gelen patlamanın kimyasal maddelerin etkileşime girmesi sonucu meydana geldiği ileri sürüldü.

BELEDİYE BAŞKANI: 12 YARALI VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince'de TMO silosundaki patlamada yaralı sayısının 12'ye yükseldiğini, yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Patlamanın ardından bölgeye itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çıkan yangını söndürmek için ekiplerin başlattığı çalışma devam ediyor.

DERİNCE BELEDİYE BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de olay yerinde yaptığı açıklamada, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, 'Şu anda yaralıları tespit edip hastaneye ulaştırmakla meşgulüz. İncelemeler yapılıyor, elimizde tam net bilgiler yok ama yaralı 3-4 arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Ekiplerimizle olayı takip ediyoruz' dedi.

Patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini aktaran Aygün, 'Tabii teknik bir olay, izahatını bizim anlatmamız veya bilmemiz mümkün değil. Arkadaşlar inceledikten sonra bilgilendirme yapılacak. Yangın yok, sıkışmadan kaynaklı patlama oldu ama şiddetli patlamaydı. Belediye binasında oturduğum yerden bile bunu hissettim. İnşallah ölüm olmamıştır, olayı böyle atlatırsak bizim için önemli olan bu' diye konuştu.

Kocaeli İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu ise 'Çeşitli yerlerinden yaralananlar var. 5 yaralımızı ambulanslarla tahliye ettik. Bir kaybımız yok. Patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyoruz' dedi.

TMO'NUN AÇIKLAMASI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Derince Silosu'nda meydana gelen patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceğini ve detaylı teknik inceleme sonucunda patlamanın sebebinin netleşeceğini açıkladı.

TMO'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, '7 Ağustos 2023 tarihinde TMO Derince Silosu'nda 14.45 dolaylarında bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlama nedeniyle 13 adet silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir' ifadelerine yer verildi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme