Kocaeli’nde fabrikadaki rehine krizi sürüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ABD firmasının fabrikasının ana binasını basan 1 kişinin, ana binadaki  çalışanı rehin aldıkları...

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firmasının fabrikasının ana binasını basan 1 kişinin, ana binadaki  çalışanı rehin aldıkları belirlendi.

Gebze'de bugün saat 15.00 sıralarında yaşanan olay sonrası bölgeye çok saysa polis ekibi yönlendirildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye gitti. Fabrika çevresinde özel harekat polisleri de operasyon için hazır bulunuyor. yönlendirildi. Fabrikanın çevresi güvenlik nedeniyle kapatıldı.

Şüphelinin 1 kişi olduğu belirlenirken, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğrafta yüzünü poşusuyla kapatan, üzerinde bombayı andıran düzenek olan şüphelinin elinde tabanca ile poz verdiği görüldü. Fotoğrafta duvara sprey boyayla 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm' yazıldığı, Türk ve Filistin bayrakları çizdiği görüldü.

Saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yaptığı ve sosyal medya hesabından  'Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir' ifadelerini paylaştığı tespit edildi.

REHİNELERDEN BİLGİLER

Rehinelerle ilgili de bilgiler ortaya çıktı. Rehinelerden 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1'inin proje sorumlusu,  3'ünün ise fabrika personeli olduğu öğrenildi. Rehine yakınları da olay sonrası fabrika yakınına gelerek bilgi beklemeye başladı.

Öte yandan rehine tutulan kişilere ait bir fotoğraf ortaya çıktı. Rehinelerin arkadaşlarının doğum günü olması sebebiyle önceden hazırlık yaptıkları ve pasta aldıkları saldırgannın izniyle doğun günü pastası kestikleri öğrenildi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme