Kocaeli’ndeki rehine krizinde son dakika gelişmesi Rehin alınanlar kurtarıldı, saldırgan yakalandı

Kocaeli Gebze’de ABD firmasının fabrikasının ana binasını basan ve çalışan 7 kişiyi rehin alan silahlı saldırgan...

Kocaeli Gebze'de ABD firmasının fabrikasının ana binasını basan ve çalışan 7 kişiyi rehin alan silahlı saldırgan ikna edilerek teslim oldu ve gözaltına alındı. Rehin alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

7 çalışanı rehin alan İbrahim Y., yaklaşık 10 saatin ardından ikna edilerek polise teslim oldu. Fabrikaya giren polis ekipleri İbrahim Y.'yi gözaltına aldı.

Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, endişeli bekleyişlerini sürdüren rehine yakınları şüphelinin teslim olduğunun açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

 Gebze'deki rehine olayının ardından bölgeye gönderilen polis ekipleri, çabaları sonucu saldırganı ikna ederek teslim olmasını sağladı. Fabrikaya giren polisler saldırganı gözaltına aldı. Saldırganın fabrikanın eski çalışanı İ.Y olduğu belirlenirken, yaklaşık 10 saat rehin tutulan 7 kişinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, konuyla ilgili yaprığı açıklamada, daha önce işletmede çalışmış bir kişinin silahla birlikte fabrikanın ana binasına gelerek 7 çalışanı rehin aldığını aktardı ve şunları söyledi:'Şahsın hedefi İsrail'in Gazze'deki katliamların durması ve Mısır'daki sınır kapısının açılması talebi olmuştur. Hassas bir müzakere süreci yürütülmüştür. Özellikle böylesi olaylarda rehinelerin can güvenliğinin sağlanması için titiz bir çalışma yürüttük. Basın açıklaması tarzından uzak durduk.Hedefimiz ilk olarak oradaki kardeşlerimizi çıkarmaktı. Bu süreci emniyet ve istihbarat teşkilatımız olabilecek tüm bağlantıları da değerlendirerek yürütmüştür. Küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Örgüt bağlantısı tespit edilemedi. Şahıs ilk olarak operasyonla ele geçirilmiştir. Rehinelerin sağlık durumu iyi. Hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu tür davranışları sergileyenler için öncelikle hukuk işler.'

Bakmadan Geçme