Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi

Konak Belediye Meclisi, Ağustos ayının ilk olağan toplantısını yoğun gündemle gerçekleştirdi. Önergeler oylanarak komisyonlara gönderilirken, Konak...

Konak Belediye Meclisi, Ağustos ayının ilk olağan toplantısını yoğun gündemle gerçekleştirdi. Önergeler oylanarak komisyonlara gönderilirken, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı.

HALK BULUŞMASI

Güneşli Mahallesi'nde eski jandarma alanında yapılacak çalışmalarla ilgili düzenlenen halk buluşmasında bölge halkının görüş ve önerileri alındı. Başkan Mutlu, bu buluşmada halkın beklentilerini dinleyerek katılımcı belediyeciliğin önemini vurguladı. Bölge halkının pazaryeri yerine sosyal alan istediğini belirten Mutlu, seçim sürecinde farklı beklentiler olduğunu gözlemlediklerini ve yeşil dokuyu koruyarak sosyal alanlar oluşturmayı planladıklarını söyledi.

HEDEF HALKIN HİZMETİNE SUNMAK

Başkan Mutlu, katılımcı planlama süreçlerinin önemini bir kez daha vurgulayarak, 'Jandarma alanında büyük oranda pazaryeri beklentisi olacağı düşünülürken aslında o bölge insanının bu alana pazaryeri istemediğini gördük. Onun yerine katlı otoparkın altında bir pazaryeri olabileceği yönünde fikirler gelişti. Bu alanda ise spor, kültür, kreş ve kafe gibi sosyal alanlar olmasını planlıyoruz. Amacımız, yeşil dokuyu koruyarak bu alanı halkın kullanımına açmak. Bu model, doğrudan katılımı esas alan ve halkın isteklerine göre şekillenen bir anlayışı yansıtıyor. Projelendirmenin ardından inşaata başlayarak bu alanı en kısa sürede halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz,' dedi.

DAHA GÜÇLÜ FİLO, DAHA TEMİZ KONAK

Haziran ayında meclise gelen ve Temmuz'da karara bağlanan çöp araçları alımı konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yatırım teşvik belgesinin onaylandığını belirten Başkan Mutlu, Kemeraltı Vergi Dairesi'nden cevap beklendiğini söyledi. Ağustos ayında BM projesinden hem araç hem de konteyner geleceğini açıklayan Mutlu, araç filosunu yenileme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Başkan Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen mülklerin tahsisi konusunda müjdeler verdi. İlk olarak Yemişçizade Konağı'nın tahsisi için başvuruda bulunduklarını ve bu alanın kendilerine tahsis edileceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür eden Mutlu, diğer devredilen mülklerin tahsisi için de olumlu sonuçlar beklediklerini ifade etti.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme