Konak Belediyesi Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı'nda

Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fuar İzmir'de gerçekleştirilen Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri (We-Cycle)...

TAKİP ET

Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fuar İzmir'de gerçekleştirilen Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri (We-Cycle) Fuarı'nda yerini aldı. Konak Belediyesi'nin çevre ve geri dönüşüm çalışmalarının anlatıldığı standı inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çevreye, geri dönüşüme, temiz enerjiye dikkat çeken fuarda özellikle yer almak istediklerini belirtti. Batur, 'Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak hepimizin öncelikli görevi. İnsanoğlunun dünyayı getirdiği durum ise ortada. Mutlaka önlem almalı ve insanları bilinçlendirmek için çalışmalar yapmalıyız. Bu noktada yerel yönetimlerin de üstüne büyük görevler düşüyor. Biz fuardaki standımızı da bu bilinçle hazırladık ve fuar katılımcılarına, sektör temsilcilerine, ziyaretçilere çalışmalarımızı anlatmak istedik' şeklinde konuştu. 

 ÖRNEK ÇALIŞMALAR 

Konak Belediyesi olarak çevre ve geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerinden bahseden Batur, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurduklarını belirtti. Konak'ta Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma gerçekleştirerek, ambalaj ve kğıt atığı toplayan sokak emekçilerinin daha düzenli ve hak kaybına uğramadan çalışmasını sağladıklarından bahseden Batur, gezici ambalaj atığı toplama aracını hizmete aldıklarını söyledi. 'Geri Dönüşüm Evde Başlar' sözüyle, pilot bölge olarak belirlenen Alsancak, Kahramanlar, Kültür ve Mimar Sinan mahallelerinde atıkları vatandaşların evlerinden topladıklarını söyleyen Batur, hazırladıkları iki projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı çerçevesinde yaklaşık 5 buçuk milyon TL hibe almaya hak kazandığını da hatırlattı. 

Bu projelerden biri olan 'SPACE – Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık' projesi çerçevesinde Konak'ta İklim Farkındalık Merkezi kuracaklarını belirten Batur, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yerel yönetim temsilcilerin katılım göstereceği bir iklim zirvesini Konak'ta organize edeceklerini de belirtti. Batur, 'Clocalization – İklim Değişikliğine Uyum İçin Yerelleştirme' projesi kapsamında Avrupa'dan belediyelerle birlikte çalışacaklarını da sözlerine ekledi. 

Konak Belediyesi'nin fuar standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi ve İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekili adayları, sektör temsilcileri ziyaret etti. (M.T.) 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme