Konak Belediyesi'nden gençlere iş garantisi!

Gençler neden Konak İş Eğitim Merkezi'ne akın ediyor? Yüzde 50 istihdam garantisi sunan proje, işsizlik sorununa nasıl çözüm oluyor? Kapanış konferansında hangi yeni projeler gündeme geldi? Konak Belediyesi'nin yürüttüğü bu projeyle gençlerin kariyerlerine nasıl yön verildiğini keşfedin! Tüm detaylar haberimizde...

Konak Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen “Konak İş Eğitim Merkezi Projesi”, düzenlenen kapanış konferansıyla sona erdi. Proje kapsamında, gençlerin işgücü piyasasında daha güçlü yer almasını sağlamak amacıyla eğitim ve istihdam çalışmaları başarıyla hayata geçirildi. Konferansta, projenin sona ermesine rağmen istihdam çalışmalarının Konak Personel İstihdam Ofisi işbirliği ile devam edeceği mesajı verildi.

KONAK İŞ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ'NİN KAPANIŞ KONFERANSI

Konak Belediyesi'nin, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Norm Tooling ortaklığında hayata geçirdiği “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEET PRO) çerçevesinde uygulanan Konak İş Eğitim Merkezi Projesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen kapanış konferansıyla tamamlandı. Gençlere istihdam imkânı sunan ve sanayi sektöründe nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen projeye, 18-29 yaş aralığındaki gençler katıldı. Kapanış konferansında İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Burçin Önder, Norm Tooling İş Birimi Direktörü Birol Durdu, Konak Belediyesi Ar-Ge Müdürü Bülent Köstem, Proje Koordinatörü Öykü Özen, İŞKUR temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yer aldı.

PROJE İLE GENÇLERE YENİ FIRSATLAR SUNULDU

Konferansta konuşan Konak Belediyesi Ar-Ge Müdürü Bülent Köstem, genç işsizliğine çözüm üreten bu projede Konak Belediyesi'nin eğitimlere devam edeceğini vurguladı. Köstem, “İstihdama yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Norm Tooling ile olan işbirliğimizin gençlerimize daha fazla fırsat yaratacağına inanıyoruz” dedi. Proje Koordinatörü Öykü Özen de yüzlerce gence ulaşıldığını ve eğitimlerin gençlerin kariyer yolculuklarına önemli katkılar sağladığını belirtti.

KADIN VE GENÇ İSTİHDAMI VURGUSU

Konferansta konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Burçin Önder, projede kadın ve genç işsizliğine dikkat çekerek, işsizlik sorununu çözmeye yönelik bu tür projelerin önemine değindi. Önder, projenin özellikle genç CNC operatörleri yetiştirerek, sanayi sektörüne kazandırdığını belirtti. Norm Tooling İş Birimi Direktörü Birol Durdu ise projede kadın çalışanların başarılarına vurgu yaparak, projenin sanayi sektöründe önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

GENÇLERİN BAŞARILARI KONUŞULDU

Kapanış konferansında, proje kursiyerleri adına konuşan Gazaltı Kaynakçılığı kursiyeri Yunus Emre Karabulak ve CNC Torna Tezgahı kursiyeri Turgut Umut Tuncel, aldıkları eğitimin kendilerine sağladığı katkıları dile getirdi. Karabulak, aldığı sertifika ile yurt dışına çıkmayı hedeflediğini belirtti. Tuncel ise eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim derslerinin de mesleki hayatlarına büyük fayda sağladığını söyledi.

PROJE İSTİHDAM GARANTİSİ SAĞLIYOR

Proje kapsamında, Konak Belediyesi Toros Sosyal Tesisleri'nde kurulan Uygulama Atölyesi ve Teorik Eğitim alanlarında CNC Torna Tezgahı ve Gazaltı Kaynakçılığı eğitimleri verildi. Beş ay süren eğitimlerin ardından gençler, Mesleki Yeterlilik Kurumu sınavlarına girerek sertifika almaya hak kazandı. Proje, yüzde 50 istihdam garantisi sunarak mezun kursiyerlerin iş bulmasına katkı sağladı. Norm Holding ve diğer sanayi sektöründe önde gelen firmalarla yapılan işbirlikleri sayesinde, kursiyerlerin iş görüşmelerine yönlendirilmesi sağlandı.

Konak Belediyesi'nin genç istihdamına katkı sunan bu projeyle, birçok genç sanayi sektörüne kazandırıldı ve istihdama yönelik çalışmalara öncülük edilmeye devam edileceği açıklandı.

Kaynak: Konak Belediyesi

Bakmadan Geçme