Konak Belediyesi'nden gençlere ve eğitime destek atağı

Eğitim ve gençlik projelerine hız kazandıran bu protokoller neleri kapsıyor? Konaklı gençler hangi yeni fırsatlara kavuşacak? Avrupa'dan gelen gönüllülerle ortak projeler nasıl bir etki yaratacak? Tüm detaylar haberimizde...

Konak Belediyesi, gençlik ve eğitim alanında çalışmalar yürüten iki önemli sivil toplum kuruluşuyla iş birliği protokolü imzalayarak topluma yönelik projelerine yenilerini ekliyor. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol törenlerinde, Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez ve Pi Gençlik Derneği Temsilcisi Seda Şahin ile imzalar atıldı. Başkan Mutlu, sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinin, sosyal projelerin hayata geçirilmesi açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

BAŞKAN MUTLU KONUŞTU

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eğitimden gençlik projelerine kadar geniş bir alanda sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaktan duydukları heyecanı dile getirerek, “Sivil toplum kuruluşları ile kurduğumuz bu iş birliği, toplumun ihtiyaçlarına daha etkin çözümler sunmak adına önemli bir adımdır. Demokrasi ve toplumsal yaşamın dinamik bir parçası olan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerin etkinliğini artırmakta kritik bir rol üstlenmektedir. Bugün imzaladığımız protokollerle, gençlerimizin eğitim ve gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştireceğimize inanıyorum,” dedi.

CEVDET İNCİ EĞİTİM VAKFI İLE İŞ BİRLİĞİ

Konak Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı arasındaki protokol kapsamında eğitim, kültür ve sanat gibi alanlarda örnek iş birliklerinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Protokole göre, eğitim atölyeleri, mesleki eğitim programları ve kültür-sanat çalışmaları gibi çeşitli projelerle Konaklı gençlerin eğitim ve becerilerini geliştirmeye yönelik adımlar atılacak. Ayrıca, Konak Belediyesi, Cevdet İnci Eğitim Vakfı tarafından yürütülen projelerin daha geniş bir kitleye ulaşması için destek sağlayacak.

Pİ GENÇLİK DERNEĞİ İLE ORTAK PROJELER VE KATILIMINI ARTIRMA

Pi Gençlik Derneği ile yapılan protokol doğrultusunda ise Konak'ta gençlerin sosyal hayata daha fazla katılım sağlamalarını destekleyecek projeler üretilecek. Bu kapsamda, Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen gönüllü gençlerle Konaklı gençleri bir araya getirecek ücretsiz eğitim ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu çalışmalar, gençlerin toplumsal projelerde daha aktif rol almasını sağlamayı hedefliyor. Gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla söz sahibi olmasını amaçlayan projeler de bu iş birliğinin önemli bir parçası olarak yer alıyor.

Konak Belediyesi, her iki protokol kapsamında başlatılacak projelerle gençlere yönelik eğitim ve katılım fırsatlarını artırarak sosyal sorumluluk projelerine ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Kaynak: Konak Belediyesi


Bakmadan Geçme