Konak Belediyesi’nin en tatlı kursu

Hem hobi hem de meslek edindirme amacı taşıyan bu kursun sonunda katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı...

Hem hobi hem de meslek edindirme amacı taşıyan bu kursun sonunda katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına adım atabiliyor.

Konak Belediyesi, istihdam odaklı projeleriyle ilçeye değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda açılan ücretsiz kurslar, yoğun talep görüyor. Toros Sosyal Tesisleri'nde bulunan Konak Mutfak Atölyesi'nde verilen Butik Çikolata Hazırlama Kursu, katılımcılara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Haftanın üç günü düzenlenen eğitimlerde kursiyerler, çikolata dolgusu yapmayı, çikolata çeşitlerini ve çikolataya şekil vermeyi öğrenirken, yaratıcılıklarını da geliştiriyorlar. Yaklaşık 1,5 ay süren kursun sonunda kursiyerler, sınavlara girerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alabiliyorlar.

KAPSAMLI VE AYRINTILI EĞİTİM

Butik Çikolata Hazırlama Kursu'nun yanı sıra aynı merkezde üç yıldır aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı üzerine de eğitimler veren Nazmiye Sezen Ercan, kursların büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ercan, 'Butik Çikolata Yapımı Kursumuzda katılımcılar sadece çikolata yapımını değil, aynı zamanda şekerleme, badem ezmesi, ceviz ezmesini de öğreniyorlar. Çikolata yapımını en ince ayrıntısına kadar öğreniyorlar. Ham çikolatanın eritilip temperlenmesinden soğutulmasına, renklendirilmesinden şekil verilmesine, dolgulu çikolata yapımından ambalajlanmasına kadar tüm aşamaların eğitimini veriyoruz. Kursiyerlerimizin bazısı hobi amaçlı, bazısı da meslek öğrenip iş edinmek için geliyor. Kursiyerlerimiz kursumuzdan donanımlı bir şekilde mezun oluyor. 120 saatlik program dolu dolu ve çok keyifli geçiyor' dedi.

KATILIMCI GÖRÜŞLERİ

Kursiyerlerden 53 yaşındaki Fidan Çakıcı, kurslar sayesinde günlerinin dolu dolu geçtiğini belirterek, 'Çikolata yapmayı çok seviyorum. Çok şey öğrendik. Hobi amaçlı katıldım. Öğretmenimiz çok özverili ve ilgili, onu çok seviyoruz. Belediyemiz iyi ki bu kursu açmış' ifadelerini kullandı.

Bir diğer kursiyer, 46 yaşındaki Mürvet Özdemir ise meslek edinmek amacıyla kursa katıldığını belirterek, 'Nazmiye Hocam ile üç yıldır tanışıyorum. Daha önce aşçılık, ekmek ve pasta yapımı kurslarına katıldım. Şimdi de Butik Çikolata Yapımı Kursu'na devam ediyorum. Meslek edinmek için bu kurslara geldim. Kendime bir iş yeri açmak istiyorum. Belediyemize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum' dedi.

YENİ KAYITLAR BAŞLIYOR

Kursun kontenjanı 15 kişi ile sınırlı olup, eğitimler pazartesi, salı ve çarşamba günleri 09.30-15.00 saatleri arasında veriliyor. 120 saatlik kursu tamamlayan ve iş hayatına atılmak isteyen kursiyerler, yazılı ve uygulamalı sınava giriyorlar. Sınavlardan başarıyla geçenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanıyor ve iş hayatına atılabiliyorlar. 22 Temmuz'da 120 saatlik kursun bitiminin hemen ardından yeni kursiyerler için kayıtlar alınmaya başlanacak. Çikolata, aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı kurslarının yanı sıra, yoğun talep gören pizza ve yaş pasta yapımı kurslarının da açılması planlanıyor. Kurs ve kayıtlarla ilgili detaylı bilgi için 0530 341 16 21 numaralı telefonu arayarak bilgi alınabiliyor.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme