Konak Cumhuriyet’in 100. yıl gururunu tarihi Agora'daki konserle yaşadı

Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında tarihi Agora Ören Yeri'nde konser düzenledi. Konak...

Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında tarihi Agora Ören Yeri'nde konser düzenledi.

Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdiği tarihi konsere ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'la birlikte Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir il yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve ilçe yönetimi, siyasi partilerin Konak ilçe başkan ve yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, akademisyenler, muhtarlar ve kanaat önderleri katıldı.

Tarihi atmosferde 100'üncü yıl gururunun yaşandığı gecede Sabahattin Gülümser ve Bahar Almaç solist olarak yer alarak Atatürk'ün en sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Etkinlikte ayrıca Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan belgesel gösterimi yapıldı.

'CUMHURİYET ATATÜRK'TÜR'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, 'Yüz yıl önce, takvimler 28 Ekim 1923'ü gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, meclisten çıkarken 'Arkadaşlar, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' diyerek vermişti o büyük müjdeyi. 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet'i 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' sözüyle ilan etti. Anadolu halkı hürriyetini, bir daha kaybetmemek üzere kazandı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan yeni Türkiye Cumhuriyeti adeta küllerinden doğdu. Ey büyük Atatürk, bugün bizlere emanet ettiğin Cumhuriyet tam yüz yaşında. Yüz yıldır bitmeyen, giderek artan bir aşkla bağlıyız emanetine. Demokrasinin, çağdaş hukukun, eşit birey olmanın, özgürlüğün ve barışın güvencesi Cumhuriyet'e sahip çıkmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet'i siz kurdunuz, onu yüceltecek ve koruyacak olan bizler bu görevden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet demek özgürlük demektir, gelecek demektir, umut demektir. Cumhuriyet Kuvayımilliyedir. Cumhuriyet tam bağımsız laik Türkiye'dir. Cumhuriyet demokrasidir, barıştır, adalettir, bilimdir, modernliktir. Cumhuriyet bizim için vazgeçilmezdir, Cumhuriyet Atatürk'tür' ifadelerini kullandı.

'SONSUZA KADAR CUMHURİYET!'

Başkan Batur, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında, 'Sonsuza kadar Cumhuriyet, Sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk' demekten gurur duyduklarını ifade ederek, 'Yüz yıllık Cumhuriyet'imizin yeni yaşının coşkusunu şehrimizin tüm sokaklarına yaymak için günler öncesinden kutlamalara başladık. Bu akşam tarihi Agora'mızda bir aradayız ve bu kutlamayla birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuzu daha da yükselteceğiz. Türkiye'nin geleceği parlak ve umut doludur. Bizler de hep birlikte daha güçlü bir Türkiye yaratma yolunda ilerleyeceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bize bu inancı veren, egemenliğin halkta olduğu bu güzel yurdu bizlere kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, diyorum. Sonsuza kadar Cumhuriyet, Sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk!' dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme