Konak İş Eğitim Merkezi genç istihdamda doping etkisi yaratacak

Konak Belediyesi'nin bir Avrupa Birliği projesi olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı 'Ne Eğitimde...

Konak Belediyesi'nin bir Avrupa Birliği projesi olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açtığı 'Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı' (NEET PRO) kapsamında hibe almaya hak kazanan Konak İş Eğitim Merkezi projesinin tam donanımlı uygulama atölyesinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Belediyenin Toros Sosyal Tesisindeki atölyenin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi A. Adayı Abdül Batur'la birlikte SGK İzmir İl Müdürlüğü Konak Merkez Müdürü Meral Dokumacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü Teftiş Kurulunun İş Müfettişi Kübra Gürel, Norm Tooling İş Birimi Direktörü Sayın Birol Durdu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Burçin Önder, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve yönetimi, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, proje ortağı Ekonomi Üniversitesi ve Norm Holding ile Terbay Makinenin yetkilileri, İşkur İl Müdürlüğü temsilcileri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri, kadın dernekleri, birlik, oda ve vakıfların temsilcileri, muhtarlar ve projede yer alan gençler katıldı. T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin de program otoritesi ve sözleşme makamı adına gönderdiği mesajı okundu.

çılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projede eğitim gören ve mavi önlükleriyle açılışa katılan ve heyecanları gözlerinden okunan gençleri kutlayarak şunları söyledi:

'İstihdama yönelik olmasıyla bize çok heyecan veren bir projemiz. İstatistiklere baktığımızda bugün işsizlik, nüfusumuzun yüzde onu civarında görülüyor ama bu rakamın yüzde yirmilere vardığını görüyoruz. Bu da işsizlik girdabında 8 milyon insanımız var demek. İşsizliğin temel nedenlerinden biri de gençlerimizin meslek sahibi olmaması. Özellikle de sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman denilen mesleklere maalesef vakıf olmamaları. Gençlerimiz lise ya da üniversite mezunu olarak tanımlanıyor. Biz bunu belediyemizde de yaşıyoruz. Bize on bine yakın genç iş başvurusu var. Çalışan sayımızın on misli demek. Üniversiteyi bitirmek herkesin hakkı ancak mezunlarımızın da çoğu işsizlik girdabında. Yaptığımız proje, özellikle 18-29 yaş aralığındaki gençlerimizin istihdamıyla ilgili bir proje ve bu önemli. Özellikle bugün burada, bizimle olan, bizlere güvenerek projeye katılan mavi önlüklü gençlerimizi kutluyor, başarı diliyor ve onlara teşekkür ediyorum.'

Proje kapsamında aldıkları eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlerin iyi ücretlerle istihdam edileceklerini vurgulayan Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir ekonomi dergisinde sadece bir yıl içinde 6-7 bin yeni CNC operatörü istihdamına ihtiyaç duyulacağı haberi bütün ülkede yayıldı ve duyuldu. Bu durum nitelikli ara elemanın ne kadar önemli olduğunu, rakamsal olarak hangi boyutta olduğunu gösteriyor. Konak iş eğitim merkezi işte bunun için çok önemli. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan gençler için iş gücü piyasası destek programı kapsamında aldığımız hibeyle hayata getirdiğimiz Konak İş Eğitim Merkezi projesiyle 18-29 yaş Aralığındaki 60 gencimiz CNC torna tezgahı programcılığı ve operatörlüğü eğitimi alarak iş ve meslek sahibi olacak. Meslek sahibi olmakla kalmayacak, eğitim sürecini başarıyla tamamlayanlar da başta proje ortağımız Norm Civata olmak üzere çeşitli sanayi kuruluşlarında iyi ücretlerle istihdam edilecek.'

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme