Konak'ta iklime uyum için ilk çalıştay

Konak Belediyesi'nin iklim uyum planında özel sektör hangi roller üstlenecek? Çalıştaylar, katılımcıların görüşlerini planlama sürecine nasıl dahil edecek? Yeşil Mutabakat bağlamında Konak, sürdürülebilirlik hedeflerine nasıl ulaşmayı planlıyor? Konak İklime Uyum Stratejik Planı, ilçe halkı için ne tür somut değişiklikler getirecek? Sosyal İklim Derneği'nin bu projeye katkıları hangi yenilikleri içeriyor? Tüm detaylar haberimizde...

Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğiyle hazırlanan 'Clocalization - İklim Değişikliğine Uyum İçin Yerelleştirme' projesi kapsamında düzenlenen çalıştaylar, özel sektör temsilcilerinin katılımıyla başladı. Çalıştaylar, Konak İklime Uyum Stratejik Planı'nın kapsayıcı ve katılımcı bir anlayışla hazırlanmasını hedefliyor.

KATILIMCI VE KAPSAYICI YAKLAŞIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı tarafından desteklenen projede, ilk çalıştay özel sektör temsilcilerine yönelik gerçekleştirildi. Çalıştaya, Konak Belediyesi adına Araştırma ve Geliştirme Müdürü Kamuran Bülent Köstem, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler, Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz ve çeşitli özel sektör ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürü Kamuran Bülent Köstem, açılış konuşmasında katılımcı bir planlama süreci yürütmenin önemine değinerek, 'Konak'ta bir iklim planı hazırlarken bu süreci özel sektöre, sivil topluma ve gençlere danışarak yürütmeyi uygun bulduk. İklim değişikliğiyle mücadele sadece bir kurumun değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak meselesidir. Bu nedenle Konak Belediyesi olarak, Sosyal İklim Derneği ile iş birliği yaparak tüm tarafları sürece dahil etmeyi amaçlıyoruz,' dedi.

ÖZEL SEKTÖRÜN ROLÜ VURGULANDI

Köstem, Yeşil Mutabakat çerçevesinde özel sektörün iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini belirtti ve 'İklim planlarının yalnızca raporlarda kalmaması, uygulamaya dönük somut adımlar atılması gerekiyor. Bu çalıştaylar, bu adımları atmamız için önemli bir fırsat sunuyor,' ifadelerini kullandı.

'HERKESİ DAHİL EDEREK DİRENÇLİ BİR KONAK OLUŞTURACAĞIZ'

Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz, Konak Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını dile getirerek şunları söyledi:
'Konak Belediyesi, iklim değişikliğine uyum için elini taşın altına koydu ve kapsayıcı bir planlama süreci yürütmek istedi. Bugün buradaki amacımız, Konak'ta faaliyet gösteren farklı sektörlerin temsilcilerinin görüşlerini almak ve hep birlikte daha dirençli bir Konak hayal etmek. Bu hedefe, ancak katılımcı bir yaklaşımla ulaşabiliriz.'

SONRAKİ ADIMLAR

Konak İklime Uyum Stratejik Planı kapsamında düzenlenecek çalıştaylar, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini alarak, planlama sürecinin tüm aşamalarında katılımcı bir yaklaşım sergileyecek. Proje, uygulama aşamasına geçildiğinde yalnızca bir plan dokümanı olmaktan öte, somut değişimler yaratmayı hedefliyor.

Basın Bülteni

Bakmadan Geçme