Konak'ın parklarında sağlık taraması başladı

Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen taramalarda, vatandaşların kan şekeri, boy ve kilo ölçümleri yapılarak...

Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen taramalarda, vatandaşların kan şekeri, boy ve kilo ölçümleri yapılarak beden kitle endeksleri hesaplanıyor.

Konak Belediyesi, Konaklıların daha sağlıklı yaş alabilmeleri amacıyla spor etkinliklerinin yanı sıra sağlık taramaları da başlattı. İlk etapta Göztepe Denizatı Parkı, Kılıçreis Parkı ve Karantina Meydanı'nda düzenlenen sabah sporuna katılan vatandaşlar, sağlık taramasından geçiriliyor. Taramalarda, vatandaşların kan şekeri, boy, kilo ve beden kitle endeksleri ölçülüyor. Değerleri normalin üzerinde olan vatandaşlar, sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, diyetisyenler de sağlıklı beslenme konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Ağustos ayında da devam edecek sağlık taramalarının, sabah sporunun yapıldığı tüm parklarda yaygınlaştırılması planlanıyor.

SAĞLIKLI YAŞAMA DESTEK

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçede yaşayanların sağlıklı yaş alması için yürütülen çalışmaları çok önemsediklerini belirterek, 'Vatandaşlarımızın güne zinde ve sağlıklı başlamaları için ilçemizin farklı noktalarındaki parklarda düzenlediğimiz açık havada spor etkinliklerine katılan vatandaşlarımızın sağlıklı spor yapabilmeleri ve sağlıklı yaş almaları adına sağlık taraması başlattık. Komşularımızın sağlığı bizim için çok önemli. Onların da yapılan bu çalışmaya katılmaları ve memnun olmaları bizi mutlu ediyor. Tüm Konaklı komşularımızı sabah sporu yapmaya bekliyoruz' dedi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Güne sporla başlayan ve sağlık taramasına katılan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Bülent (60) ve Aynur Sayıl (57) çifti, yapılan ölçümler sonucunda kan şekeri ve tansiyonlarının normal değerlerde olduğunu belirterek, 'Bir süredir Konak Belediyesi'nin başlattığı açık havada spor etkinliğine katılarak güne sporla başlıyoruz. Çok keyif alıyoruz. Bugün de sporun ardından boyumuz, kilomuz, şekerimiz ölçüldü. Değerlerimiz gayet normal. Buna da çok mutlu olduk' dedi. 64 yaşındaki Reha Erinmez ise 'Bizim için çok güzel bir şey. Her sabah arkadaşlık ortamında sabah sporumuzu yapma imkanının ardından bugün de sağlık taramamız yapıldı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

 ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme