Konya'da polise bıçaklı saldırı: Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi! 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen bıçaklı saldırı olayına ilişkin bilgi paylaştı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen bıçaklı saldırı olayına ilişkin bilgi paylaştı.

Olay, sabah saat 10.30 civarında, sinir krizi geçiren bir hastaya yardım amacıyla 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebinin ardından yaşandı. Sağlık ekiplerinin çağrısı üzerine, olay yerine hemen polis ekipleri sevk edildi. Bakan Yerlikaya, olayda görevli polis memuru Mustafa Topuz'un, 29 yaşındaki E.K. adlı şahısla yaşanan arbede sırasında 7 bıçak darbesi alarak ağır yaralandığını bildirdi. Yaralanan polis memuru derhal hastaneye kaldırıldı. Saldırgan E.K. ise, yaralı halde ve suç aletiyle birlikte yakalandı ve hastanede gözaltına alındı.

“HASTANEDE GÖZALTINDA TUTULMAKTADIR”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır. Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme