Kordon 'Fırtına Duvarı'na esnaftan onay çıktı

Geçtiğimiz yıllarda kentte yaşanan su baskınlarından yaka silken Kordon esnafı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Acil Eylem Paketi' kapsamında hayata geçireceği 'fırtına duvarı' projesine tam destek veriyor.

İzmir Gastronomi Yeme İçme Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Hami Torcu

Kordon esanfının gündemini meşgul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte kış aylarında yaşanan deniz taşkınlarının önüne geçmek için hayata geçireceği “Acil Eylem Paketi” kapsamında, Alsancak Limanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na uzanan geçici fırtına duvarları oluşturulması konusunda mutabakatı varıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'nun bölgedeki odalara, derneklere ve esnaflara projenin detaylarını anlattığı ve Kordon'un manzarasının tamamen kapatılmayacağını öğrenen bölge esnafının da projeyi olumlu bulduğu öğrenildi. Proje, Karşıyaka ve Bostanlı sahilinde su baskınlarını önlemek için konulan beton duvarlara benzer olacak.

Konu ile ilgili Yeni İzmir'e özel değerlendirmelerde bulunan İzmir Gastronomi Yeme İçme Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Hami Torcu, "Projenin su baskınlarını önleyeceğini düşünüyoruz. İZSU yetkilileri projenin detaylarını bizlere aktardı. Duvarların Kordon'un manzarasını tamamen kapatmayacağını gördük. Burada önemli olan körfezin taşmaması, Bizlere Bostanlı ve Karşıyaka sahillerindeki yapılmış projeleri örnek gösterdiler. Karşıyaka'daki duvarlara bakmaya bizzat gittim ve manzaranın kapanmadığını gördüm. Projenin artıları, eksilerinden daha fazla. Ben ve esnaf arkadaşlarımız, projeyi olumlu buluyor" diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme